bugün

tayyip erdoğan ın kemalizm önünde diz çökmesi

rte 2000li yıllarda çok demokrattı, süperdi, 2010'dan sonra bozdu..." diye bir laf dolanıyor ortada..
bu laf doğru değil.. rizeli arkadaş hiç bir zaman demokrat olmadı..

rte "nin başa geldiğinden beri temel amacı askeriyeyi kendine bağlayarak kendine karşı olası bir darbe girişimini engellemekti. askere gücünün tek başına yetmeyeceğini bildiği için de askeriye karşıtlarından geniş bir koalisyon kurmaya çalıştı.. murat belge, ahmet altan, cengiz çandar gibi medya solcularından büyük destek aldı. gülen cemaati ile kolkola girdi, feto'nun adalet sistemindeki mevcut örgütlenmesinin önünü kat be kat daha fazla açtı .. pkk ile çok yerde görüştü, şivanlı ibolu kekofestler düzenledi, terörist milletvekillerinin topluma "barış elçisi" olarak sunulmasına ön ayak oldu.
ta ki ergenekon/balyoz süreciyle askeriyeyi kendine bağlayıncaya kadar...
asker indi, koalisyon bitti..

şu anda akabe, ülkede zirve yapan (ve dudak uçuklatan israfa bağlı.) enflasyon yüzünden daha önce kaybetmediği kadar kan kaybetmiş durumda. türk insanının bariz bir özelliği vardır, kesesine dokunulmadıkça kolay kolay uyanmaz. bizzat kendisiyle yahut kesesiyle ilgili olmayan bir şey kolay kolay ilgisini çekmez.

ki ülke bir çıkmaza girerse, erken seçim kabullenilmek zorunda kalınabilir. artık bu adamların düşüncesi de, kısmen de olsa laik cumhuriyet ayarlarına geri dönmeye çalışmak, dini kesim kadar olmasa da seküler kesimi de ülkede etkin ve aktif kılmaya çalışmak gibi görünüyor.

bu arada her milli bayramda hastalananlar da bu aralar hastalanmıyor..