bugün

burjuva

türkiye'de doğru düzgün olmadiği için ne yazık ki muassir medeniyet seviyesine atlamasina sebebiyet vermeyen siniftir.

çünkü ne yazık ki getirinin sermayesini okey diyip getirinin diğer seylerini ve görgüsünü pas geçmek ne yazık ki böyle sonuclar ortaya sermektedir.

doğru düzgün harcama kültürü olmadiğindan dolayi ve de eğitimi verilmediğinden dolayi cogunlukla dingil gözükürler. bak ögretim demiyorum eğitim diyorum. ögretimi le eğitim ayri seylerdir diye ekliyorum.

işte buyuzden dolayi ülkemizde bu sinif olmadiğindan toplum zengin lümpenler ve fakir lümpenler olarak ayrilmakta ve diger lümpen olmayan kişiler ise esas azinliği olusturmaktadirlar.

toplumsal normlarin ve siniflarin oturtulmasi için yapilmasi gereken hamleler üretim saltanatinsa yönetim saltanati secildiğinden dolayi hep ertelenmiş ve ne yazık ki günümüze sarkmıştır.

işte sarkmış oldugu için üzerindeki culu değiştirsen sah olan bedeviler, bedevi olan sahlar sarmiştir dörtbir yani.

bazi salim arkadaslar bu sınıfa hirlayacaklarina eleştireceklerine eğer bu sınıf olsaydi türkiye cumhuriyeti su anda -ne yazık ki- avrupanin en geri ve fakir ülkesi olmazdi.

elbette bu sinifin olup olmamasi bir ayrinti ama basat kültür olmadan alt kültür nasil bicimlenir? bakın ingilizler niçin neden ve hala nasıl caktirmadan dünya kültürünü bicimlendiriyorlar hala?