bugün

arzu

uzun zamandir hakkinda bir $eyler yazmak istedigim. bakiniz bu da arzunun bizzat kendisi. hatta girizgahi kolayla$tirmak icin oksem de, mazeretim de hazirdi. neyse ki breton*'un l amour fou*'sundan bir alintiyla guclendirebilirim hemen diyeceklerimi: "herkese insan zihninde bir ortak payda bulundugunu ve bunun da insanin arzusundan ba$ka bir $ey olmadigi du$uncesini kabul ettirmeyi ba$armi$ oldugumu saniyorum. objesini arayan arzunun bilinc-oncesi sularda zikzaklar cizerken hangi onlemlere ve hangi kurnazliklara ba$vurdugunu ve ke$fedilen bu objenin onu bilinc yoluyla tanitmak icin durum degi$inceye kadar hangi $a$irtici olanaklardan yararlandigini gosterinceye kadar hicbir $eye bagli degilim." (ceviri: ismail yerguz). oldu mu? akladim mi kendimi?

arzunun, 'arzu eden-arzulanan' reel ve cati$ik duzleminde yaratmi$ oldugu ve tum acilimlari reddederek hedef bolgeye, x'e y'ye her turlu yol, yontem ve inanc degeri ile ula$acak bir arzulanan yaratmasi hadisesinin, yine breton'ca 'larva ba$li vah$i hayvan' diye tanitlanan 'unutulmak' eylemini arzulayan icin bir sure zarfinda hic siklenmeyecek bir kaliba sokmasinin buyuleyici, $iirsel, umu$suz etkisini yadsiyamiyorum. her turlu gotlugu yapmaya acik bir hale getiriliyoruz diyorum hafiz, duyuyorsun mu? chutzpah'ya parantez olsun istemem ama, onda biraz tamahkarlik ve nepotizm yuklu. onda "sati$ci pic!" diye ka$elenme riski var. oysa arzu teklifsiz ve paranormal icinde kristalize normal'dir. tavuk donerin yaninda icilen ek$i ayrandir arzu; mineraloji icin uygun i$ik ortaminda aragonit inceleyen di$inin aklindan gecen remake'dir. arzu, bir 'yeniden $ekillendirme' ve $ekillendirirken de oz'un yitirilmemesini ba$at gerekce sayan ic dinamikler ve i$ etigi ile billursu bir uzanimdir. (bu an'a degin yazdiklarimdan nefret ettiginizin farkindayim. bunun beni goto$, yavu$ak, artiz, taklitci, obskurant, ozenti gibi gosteren terminolojiden kaynakli oldugunun da ayrimindayim. lakin arzu, insanin atacagi adimlari ve du$unce sistemini [noolur empati demeyelim] sikler mi? bunu boyle yazmak istedim ve boyle yazdim.)*
arzu objelerini siralayalim:
1. kadin: neden kadin? cunku erkegim. erkek de olabilirdi. olu de olabilirdi. ama kadin.
bir kadini arzuluyorsam beni hic kimse ve hicbir $ey durduramaz; ben bile. arzu, benden bagimsiz ye$eren ama beni de hegemonyasina davet eden bir $eyse, o kadin da bundan $ikayetci olamaz. masumum; arzuluyorum.
2. sigara: bir de o dandik uyarilar olmasa? belki agzima bile alabilirim. [oral seks de birtur dudak tiryakiligi, agiz ali$kanligi degil midir?]
3. alkol: beni bana degilliyor. yava$layan reflekslerim onu arzulayi$imda degil, ona aclik'imda etkili. yanisi arzu ile bagimliligi* kari$tirmamak gerek.
4. du$unsel faaliyetler
5. fiziksel faaliyetler
vs.. vs..

liste uzar gider. arzuladigim $u: anla$ilma kaygisi gutmedigim zamanlarda beni yanli$ anlamayin. biraz deliyim, husrana ugradim ve bedbinim; arzularima ket vurmayacak kadar da zekiyim. cok azinizi seviyorum. ibne degilim. arzulayacak kadar insan, arzulanmayi arzulayacak kadar zayif, arzu'yu tanimlamaya cali$acak kadar malim.