bugün

sözlüğün kelime anlamı

çok ironik konulara neden olan tanım.
eskiden aktif şimdilerde nadiren aktif olduğum, bir sözlük olan uludağ'da yazarların sözlük kelimesinin anlamı hakkında bir şüpheye düştüklerini düşünmeye başladım. ironi de sözlük ismindeki bir yapıda bulunup sözlük kelimesini boşuna oradaymış gibi görmek.
sözlük,Bir dilin bütün veya belli bir çağda kullanılmış kelime ve deyimlerini alfabe sırasına göre alarak tanımlarını yapan, açıklayan, başka dillerdeki karşılıklarını veren eser, lugat. anlamına gelmektedir (bkz: tdk).

sözlük yazarları -ki bunlara sözlük yazarı demek bile başlı başına bir komedi- sözlüğü yıllarca korunan katı kalıplarından alıp bir çöpe doğru hızla sürmektedir. yıllarca yazarlık yapmışlarda bile bu durum gözlenmekte.
sözlük yıllarca şakasını yaptığımız forum tipi yazılar, hatta daha da vahim olarak whatsapp'tan arkadaşıyla muhabbet halindeymiş gibi bir hale bürünmüştür.
bu konuda yazarlardan önce denetimi gevşeterek düzeni bozan yönetim ve moderasyondadır aslında suç. yazar da ne yapsın, canım sözlüğünde barınmak için değişmiştir,değiştirilmiştir.
artık bu konuda bir çözüm bulunması gerektiğini düşünmekteyim.

iyi günler sayın sözlük yazarları ve diğerleri.

özet: sözlük foruma dönmüş bu ne amk.