bugün

haydi gel bizimle ol

muhtemelen biz "aç" erkekler için tezgahlanmış, kişisel kanımca başarısız, ama hala devam ettiğine göre izlenen bir program.
bir kadın tahayyül edin; güzel, akıllı, dobra ve entelektüel. her erkeğin hayalidir, öyle değil mi? erkekler akıllı kadından korkar vs safsatadır. yaygın riya'nın tersine, erkek teslim olan taraftır ve kendisini teslim alanın güzel akıllı dobra entelektüel bir kadın olmasından gurur duyar. sanırım programın konsepti işbu düşünce temeli üzerine kurulu.

lakin;

bu sihirli karedeki dört kişi içinde aysun kayacı, evet, güzeldir, hepsi de budur. diğer üç köşe çakma zira...

pınar kür için herhangi bir şey söylemeye gerek yok sanırım; evet, türkiye'de birkaç düzgün cümleyle bile yazar olabilirsiniz ki türkiye'de kimleri yazar saydığımızı göz önüne alırsak kendisi iyi bir türk yazar bile sayılabilir. ancak ekrana çıkıp dünyadan bihaber yaşamakta olduğunu cümle aleme kanıtlama çabasına girişmiştir her nedense.

çiğdem anad ise akıllı olmak ile akıl ezberlemenin arasındaki farkı gözümüze sokuyor sadece bu programda... (yine de bir çekince koyuyorum bu yargıma; programın formatı gereği böyle yapmak zorunda kalıyor belki de, birisi oturum yöneticisi rolünü almak durumunda netekim.)

gelelim müjde ar hanıma... yıllarca ben de, hepimiz/çoğumuz gibi, dobra/samimi olduğunu düşünmüştüm, belki gerçekten de öyleydi, ne zaman ki televizyon işine soyundu bütün inandırıcılığını kaybetti. bu programdan daha önceydi belki, emin değilim, bir yılbaşı ya da seçim mi neydi, okan bayülgen ile bir özel programa çıktığında bitti müjde ar. gerçekten dobra bir kadın olsaydı yıllardır "dobraca" eleştirdiği o akdeniz cıvıklığı ile şark kurnazlığı arasına sıkışıp kalmış erkeğin en "has" modeli (okan bayülgen) yanı başındayken en hafifinden programı yarıda bırakır çeker giderdi. ne yaptı, ondaki her türlü aba altından maçoluğa, sözümona ironik yılışıklığa aynen uydu. ve bitti.

niye ettim bu kadar lafı, ona gelelim: çoban-oy davası yüzünden milletçe yerin dibine soktuğumuz aysun kayacı giderse o program biter, orada sadece o "hakiki" duruyor. hayır, kendisine selam yollamıyorum, aseksüelim kendim.