bugün

medya ve sanat akademisi

kısa adı mesad olan aşağıdaki basın bildirisi ile kurulmuş ankara merkezli dernek. kuruluş amaçlarını; türkiye’de sinema ve tiyatroyu taklitçilikten kurtararak, bu topraklara yaslanan, ülkemizin kendi kültürünü ve geleneğini taşıyacak yeni bir dille yapacağız diyerek açıklamışlar.

basın bildirisi;

Ülkemizde sinemaya, tiyatroya ve birçok sanat koluna yeterince değer verilmediği ortadadır. Türk toplumunun, devletin, üniversitelerin, şirketlerin ve bürokrasinin sinema ve tiyatroya dönük ilgisinin artırılması, ilgiden öte desteklerin çoğaltılması gerekmektedir. Sinema ve tiyatro bir toplumu değiştiren, ona yön çizen çok özel alanlardır. Dolayısıyla bu alanlarda yapılacak olumlu değişimin ülkemizin geleceğini de olumlu yönde etkileyeceğinden hiç kuşkumuz yoktur. Bu bakımdan bu alanda dayanışmanın artırılması zaruri hale gelmiştir.
Bu zaruriyet durumundan hareketle, çok sayıda akademisyen, sanatçı, yazar, şair, aktör ve diğer meslek gruplarının önde gelen isimleriyle istişareler ve görüşmeler yaptık. Yaptığımız tüm istişareler ve görüşmeler sonucunda bir dernek çatısı altında birleşerek; başta sinema ve tiyatro olmak üzere diğer kültürel alanlarda yol açıcı, eğitici, dayanışmayı güçlendirici faaliyetler yapılması kararı alındı. Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda sinemacı, tiyatrocu, akademisyen, yazarın katılımıyla Ankara’da istişare ve kuruluş toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıda ivedilikle sinema ve tiyatro alanlarında faaliyet gösterecek bir dernek kurulması kararı alındı. Derneğin yapısı ve gelecekte neler yapacağı hakkında kararlar verildi. Derneğin adı “Medya ve Sanat Akademisi Derneği” olarak belirlendi. Derneğin genel merkezi Ankara olarak belirlenirken diğer illerde de şube açılabileceği kararı alındı.
Medya Sanat Akademisi Derneği Başkanı Mücahit Gündoğdu, kuruluş toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’de sinema ve tiyatroyu taklitçilikten kurtararak, bu topraklara yaslanan, ülkemizin kendi kültürünü ve geleneğini taşıyacak yeni bir dille yapılmasını hedefliyoruz. Medya ve Sanat Akademisi Derneği olarak başta sinema ve tiyatro ile ilgili gençlere kendini yetiştirebilecekleri bir okul olmayı hedefliyoruz. Hem yazın alanında hem de pratikte uzman kişiler eşliğinde kaliteli bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu sayede büyük maddi imkanı olmayan yetenekli gençleri de keşfederek Türk sineması ve tiyatrosuna kazandırmış olacağız. Derneğimiz hayırlı olsun. Güzel çalışmalar yapmayı temenni ediyoruz.
Derneğimizin yapmayı planladığı çok sayıda faaliyet var. Bundan sonra düzenli olarak siz değerli medya mensuplarıyla bunları paylaşmayı sürdüreceğiz. Kolaylıklar diliyoruz.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar