bugün

facia sonrası herkesin merak ettiği şey

ölü sayısıdır. millet olarak bir olay sonrası ölü sayısının kaç olduğunu, ne arttığını, ne kadar artacağını toto loto oynar gibi tahmin ediyoruz. basının bizi alıştırdığı, bizim de sürekli devam ettirdiğimiz ‘acaba ölü sayısı kaç oldu?’ kültürümüz, bok kokusuna aşina olduğu için ortamdaki bok kokusunun farkında olamama durumuna benziyor.

insanların kolektif olarak tepki göstermesi, yetkililerin bir şeyler yapması (yada çalışması) hep yüksek istatistikli ölümlerden sonra olmuştur.

2 asker şehit olmuşsa bu sadece 30 saniyelik bir haberdir. Ama 33 şehit olmuşsa herkese bir anda ayaklanma geliyor köpürüyor. Her gün 1 şehit 33 ayrı günde olsa kimsenin gıkı çıkmaz. Tıpkı somada ölen 301 madencinin gündemde kalması ve geçtiğimiz günlerde göçük altında kalarak hayatını kaybeden 2 madencinin haberlerde adam akıllı bile yer bulamaması gibi...

Siz siz olun toplu bir olayda ölmeyin çünkü sadece bir istatistiksiniz. Adınız sanınız kim olduğunuz kaç çocuğunuzun olduğu dünyada ne gibi bir değerinizin olduğunun hiç bir önemi yok. Sadece 1 sayısısınız, o 1’ler fazlaysa o zaman belki bir değer addederler size.