bugün

ben demokratım de deyip halkı hor görenler

çelişkili düşüncelerde yüzen -belki de dünyanın en sinir bozucu- insan tipidir.

atatürkçü olduğunu ileri süren kızın biri dün "ben halkın hdp'ye oy verecek kadar bilinçli olduğunu düşünmüyorum" dedi.

olanak olsa da bu derece sığ insanları ulusal kanalların birinde karşıma çıkarsalar, ben de madde madde çürütsem keşke.

1. her şeyden önce, başlıkta belirttiğim gibi, eğer demokratsan neden oy hakkı verdiğin halkı hor görüyorsun? eğer halk bilinçsiz ise neden onlara oy hakkı veren demokrasi yönetimini yeğliyorsun?

2. mustafa kemal atatürk, "ben her şeyden önce türk milliyetçisiyim" diyen büyük bir tarihi kişiliktir; bu doğrultuda anadolu ve trakya üzerinde bir türk devleti kurmuştur. onun kurduğu bu devlete karşı ilk yıllarda şeyh sait, seyit rıza gibi hainler ayaklanmış, bu ayaklanmalar cumhuriyet güçleri tarafından sertçe bastırılmıştır. bugün hdp denen parti bu hainleri savunuyor. bir insan bu durumda nasıl hem hdp'li hem atatürkçü olabilir?

3. yani sevgili yıkıklar, sizin gibi ideoloji or**puları anlamasa da bu gariban halk bilinçsiz değil tam aksine sizin gibi kendi cehaletini farketmeyenlere göre çok daha akıllı ve zekidir. asıl hor görülmesi gerekenler hiçbir bilgi birikimi olmamasına karşın kendini sözüm ona üstün gören sahte burjuvalar ve çakma solculardır.

bonus: çağdaş - seküler bir yönetim isteyip ancak demokrasiden başka yönetimler hakkında bilgi sahibi olamayanlara bir siyasi anahtar vereyim, araştırıp düşünebilirler:
(bkz: halka rağmen halk için)

bugünlük amme hizmetinin sonuna geldik. hadi iyi geceler.