bugün

cv oluştururken dikkat edilmesi gereken hususlar

hayatımıza direkt etkiyen hususlardır.

yerinden bildiriyorum; ilk ve en önemli husus öz geçmişinizi hangi dilde hazırlıyorsanız, o dili gerçekten bildiğinize emin olmanızdır. bu dil ana diliniz ise lütfen dili bilip bilmediğinizi teyit edin. yabancı diliniz ise yazdıktan sonra o yabancı dil ile ilgili uzman birinden düzelti için görüş alın.

dil bizim kendimizi anlatmada kullandığımız araç. dilimizi bilmezsek beyan edeceğimiz şeylerin niteliğinin önemi kaybolur.

allah aşkına, kendi hayat hikayenizi hele de kendinizi çok önemli addederek yazmayın. paragraflarca hikaye şeklinde gelen öz geçmişler çöpe gidiyorlar. " şuraya gitmiştim, maddi sıkıntılar sebebiyle şu okulu bırakıp oraya başlamıştım, okuldan sonra sıkılmamak için şu işe girmiştim, geçirdiğim rahatsızlık neticesinde şu kadar ara vermiştim. aslında kitap okumayı severim, at binmekten de hoşlanırım, kulübe üye olacağım, şu kulüpte etkindim." gibi hiçbir düzeni formatı olmayan, kurumsal dilden çok uzak, başında, ortasında ve sonunda başka zaman kipi kullandığınız hayat hikayeleri öz geçmiş değildir.

hazır şablonları kullanın ya da hazır şablonlardan faydalanarak kendi şablonlarınızı oluşturun.

öz geçmişe koyulan fotoğraflarda sade ve profesyonel görünün. saçlarınızı mohikan model yapmayın mesela, deri ve acayip kostümleriniz olmadan çekilmiş, düz durduğunuz yüzünüzün seçilebildiği, mimiksiz, nargilesiz, güneş gözlüksüz fotoğraflar tercih edin. sosyal medya profil fotoğrafı değil o.