bugün

19 nisan 2018 fenerbahçe beşiktaş maçı

ne beşiktaşlıyım ne de fenerbahçeli, öncelikle bunu belirteyim. eğer yanlış görmediysem beşiktaşlı oyuncular sahayı hakemden önce terk etti. bilen yeşillendirsin ama hakemden önce bir takımın oyuncuları sahayı terk edebilir mi?

futbol müsabaka talimatı m. 19/1
Müsabaka hakemi;
a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya veya saha olaylarına sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakanın oynanamaması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması,
b) Seyircilerin, stadyum düzen veya disiplini ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucunda müsabakanın oynanması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder.

m. 22
Hükmen yenik sayılmayı gerektiren durumlar aşağıdaki gibidir;
a) Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 6 (altı) kişiye inmesi (Bu durumda müsabakaya devam edilmez.)

Şimdi sorum şu; eğer hakem maçı tatil etmeden önce beşiktaşlı oyuncular sahayı terk ettiyse, Bu durum 22/a bendine göre bir hükmen yenik sayılma hali oluşturur mu?

edit: fotomaç'a göre beşiktaşlı oyuncular hakemden izin alıp öyle girmiş içeriye. hakem maçı tatil etmeden önce böyle bir izin verebilir mi? mantıklı gelmedi bana. izin vereceğine git gir içeriye, oyuncular da arkandan gelsin...