bugün

samsunspor

Samsunspor Kulübü 1965 yılında Samsunda bulunan dört amatör mahalli lig takımının birleşmesi neticesinde oluşmuştur.Bu amatör lig takımları şunlardır; 19 Mayıs, Fener Gençlik, Akınspor, Samsunspor.Böylece Samsunspor Kulübü kurularak profesyonel futbol faaliyetlerine başlamış oldu.
Kuruluşunda Samsunspor un renkleri Kırmızı Beyaz olarak kabul edildi. Kulübün amblemi ise Atatürkün Samsuna ayak bastığı ilk adımı ve 19 Mayıs ı temsilen Atatürk'ün at üzerinde şahlanmış heykelinden gelmektedir. Bu da Samsunsporu Türkiyede çok özel bir konuma getirmiştir. Diğer bir değişle, Samsunspor Türkiyede formasında Atatürkü taşıyan tek profesyonel futbol takımıdır.
Samsunspor kulübü 1965-1990 yılları arasında bir çok geçici tesislerde faaliyetlerini sürdürmüştür.
1990 yılından itibaren kulüp Samsun Büyükşehir Belediyesince kulübümüze tahsis edilen otogar karşısındaki dolgu sahasında kurulu bulunan modern tesislerinde sportif faaliyetlerine devam etmektedir.
Samsunspor kuruluşundan bu güne kadar 2.ligde 6 defa şampiyon olup 1.lige yükselmiştir.1992-1993 yılından beri birinci ligde ilk on takım arasında sezon kapatarak 35 yılını geride bırakmıştır. Samsunspor andolu takımları arasında BALKAN KUPASI ŞAMPiYONU olan tek takım olma onurunu hala taşımaktadır.Samsunspor halen 1.ligde mücadelesini en iyi şekilde sürdürmektedir.