bugün

zuhal olcay

kadıköy'de bir mekanda sahne aldığı sırada cumhurbaşkanı hakkında söylediklerinden ötürü 10 ay hapis cezası aldığı iddia edilen kişi.

acaba ne dedi diye birazcık araştırayım dedim, iddianameye göre; zuhal olcay boşvermişim isimli şarkıyı, "recep tayyip erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya" şeklinde uyarladığı için bu cezayı almış.

hayır zuhal olcay'ı tanımam etmem, güzel bir kadın ancak bir ilgim de yok fakat şarkının sözlerini yukarıdaki gibi değiştirmiş olması nasıl bir suç unsuru barındırmakta, nasıl bir hakaret var da hapis cezası sonucu çıkmakta anlayamadım, o kadar okul bitirdim, bu yaştan sonra üzerine hukuk fakültesini de bitirsem yine anlayabileceğimi düşünmüyorum. ilgili kişi, ülkenin kurucuları hakkında "iki tane ayyaşın yaptığı yasa" dediği zaman ülkenin kurucusu olan gazi mustafa kemal atatürk'e ayyaş diyerek alenen hakaret etmiş, atatürk'ü koruma kanununa göre ceza alması gerekiyordu. ancak gördüğümüz üzere günümüzde ülkenin kurucusuna yapılan hakaretler cezasız kalmakta, içerisinde hakaret dahi barındırmayan uyarlamalar ise cumhurbaşkanına yapılınca anında yanında ceza getiriyor.

bence reisi koruma kanunu diye yeni bir kanun çıkarılsın ve bu kanuna göre de hakaret etmekten ziyade onu övmeyen, hakkında iyi konuşmayan kişiler anında içeri atılsın. hatta yargılanmasına dahi gerek duyulmadan, önce polisler tarafından bacakları kırılarak içeriye atılsın.

sindirmeye çalıştığınız fikirler gün gelecek eceliniz olacak, bunu unutmayın.