bugün

nur cemaati

sistematik bir döngü içerisinde gelişen, büyüyen bir dini oluşumdur.

giriş aşaması

bir çocuk düşünün,

ailesi nur cemaati ile kesinlikle alakalı değil.başkalarının etkisi ile ilköğretimini devam ettirmek için bir köyden, bir ilçeden , bir ilden başka bir şehre okumak için gönderilir.

bu çocuk nur cemaatine ait bir yurda verilir ve orada farkında olmadan bu oluşum içine girmiş olur.

zavallı çocuklar küçük yaşlarında anlaması zor olan risale-i nur eğitime tabi tutulur, eline kağıt kalem verilir fethullan gülen kasetleri seyrettirilir ve ağlayan adamın ne demek istediğini not tutmaları istenir.

tehdit edilirler, eğer başarılı olamazsa yurttan atılacağı ve evine geri gönderileceği söylenir ve gerçektir. eğer çocuk başarısız olsun ve ya kendi sistemlerine adapte olamazsa çocuğun okulu falan dinlemez kapının önüne koyarlar.

ailesinden ayrı, çoğu maddi olanaklardan yoksun, eli kolu bağlı ve ne denirse yapmak zorunda bırakılan bu çocukların, artık onlara boyun eğmekten başka çaresi kalmamıştır.

daha sonra üniversiteyi kazanır.

gelişme ve görev üstlenme aşaması:

ait olduğu yurt tarafından gideceği üniversitenin bulunduğu şehirdeki, ışık evleri ve aynı cemaatin yurtları ile temasa geçilir ve gelişi için hazırlanılır.

üniversite öğrenimi sırasında eğer cemaat yurdunda kalacaksa yurt abisi ( belletmen) , ışık evinde kalacak ise ev abisi olarak adlandıralacaktır bundan sonra.

yurtta görevli olanların tüm masrafları yurt tarafından, ışık evlerinin yiyecek ve giderleri de yurt tarafından karşılanacaktır.

bu yurtlara ve cemaat evlerine gelen çocuklara eğitim veren, fakat hala bir cemaat sistemi öğrencisi olarak devam edecektir yaşamına.

sonuç ve aktif olarak nurculuk:

üniversite eğitimi sonucunda bazıları kamu kurumlarında işe başlarken, bazıları da cemaatin yönetim, eğitim ve özel sektör alanında faaliyet gösteren birimlerine yerleşir.

fethullah gülen liderliğinde ki bu sistemin, asıl işleri yürüten ve yurtlar, ışık evleri, türk okulları, özel kolejler, bir kaç üniversite , radyo-televizyon, gazete, dergi ve bazı özel firmaları koordine eden asıl yöneticileri gizlidir.

buraya kadar olanlar oluşumla bir şekilde tanışmış ve eğitimini tamamlamış kişilerdir. sistemin tabii ki normal üyeleri de vardır. esnaflar, oluşumla belirli bir yaştan sonra tanışmış olanlar gibi. bunlar ise sistemin maddi kaynağını ve devir/daimi sağlayacak "çocuk" toplama gibi işleri üstlenirler.

görüldüğü gibi nur cemaatinin tek hedefi, daha çocuk yaşta neyin doğru neyin yanlış olacağını bilemeyen, kendisine tercih etme sansı verilmeden "çocukları" ideolojilerine empoze etmektir.

türkiye nin yaşam ve eğitim şartlarının zor olması, çocuğuna bakamayacak ailenin bir hayli fazla olması da onların işine gelmektedir.

yardıma muhtaç çocukların ellerinden tutmayan devlet, kendi elleriyle gelecek nesillerini bu tür oluşumlara hediye etmektedir.

aman tanrım, çok mu geç kaldık yoksa... devlet bile onlardan farksız şuan.