bugün

sözlük evlilerine açık mektup

Genç kardeşimizi biraz aydınlatmaya çalışalım.

Her aile kendine özel düzenini kurar, hepsi birbirinden farklı olabilir. Eşlerin orta noktada ve iki taraf içinde kabul edilir standartları bulması önemlidir.

Bizim düzenimiz büyük oranda, evlenmeden tüm bunların konuşulması ile sıkıntısız bir şekilde oturdu. inşallah evlenmeye karar verirsen, bunları müstakbel eşinle aynı eve girmeden konuşmanı öneririm.

Mesela ben sorunlu adamım, ışıkta ve seste uyuyamam, yorgan değil battaniye kullanırım, bana dokunulursa uykum kaçar temasa gelemem, erken yatarım, geç kalkarım, onu yapamam bunu edemem normal değilim yani. Eşim benden de garip ama senelerdir mutlu mesut yaşıyoruz.

Anahtar cümleler, birbirinizin zor hallerine tahammül etmek, karşılıklı anlayış göstermek. Tahammül edilemeyenleri net olarak söylemek, diğerininde buna uyum sağlamaya çalışması.

Son olarak, şüphe uyandıran davranışlardan bahsedelim.
Kıskançlık doğaldır, olmalıdır. Ancak bu, eşinizin mahremini gizlice karıştırma hakkını size vermez. Kafadaki sorular rahatça ortaya konulmalıdır, konuşulmalıdır.
ikinizinde ipleri birbirinizin elindedir. Çok gerersen boğarsın, çok salarsanda herkes kendi hayatını yaşamaya başlar, ortada aile kavramı kalmaz. Sağlıklı gerginliği bulmak gerekir.

Evlenin, çoluk çocuğa karışın.
Dünyanın en güzel sesi, sizin geldiğinizi duyup kapıyı açarak anne/baba diye bağıran o çocuğun sesidir.