bugün

güzellik ve çirkinlik algısı

Güzellik bize göre , mevcut bir objenin oluşma olasılığının nadir olan olasılığının oluşmasıdır. Çirkinlik ise, mevcut olasılıkta yoğun ve seyrek şekilde açığa çıkan olasılık ihtimallerinin görsel modellemesidir.

Her iki durumun ifadesi, bir şeyin nadir olması diğerinin çoklukta olmasına olan oranıdır.

Bir kadın seçiminde;
Yeşil gözlü kızıl saçlı beyaz tenli kadın olma olasılığı/

siyah saçlı siyah gözlü esmer tenli kadın olma olasılığı/

Bir erkek seçiminde;
Sarı saçlı kızıl sakallı mavi gözlü uzun boylu erkek olma olasılığı/

siyah saçı siyah gözlü siyah sakallı kısa boylu erkek olma olasılığı/

Burada ihtimali az orana sahip olan tabi ki daha nadir ve daha göreceli olacaktır. Bu yüzden ne kadar az ihtimale sahip bütünlük ilkesi varsa bu durum o durumu etkiler. Bir kadına bakınca her erkek aynı ilgiyi duyar ama yaşadığı toplumda o kadından çok varsa ilgisi daha nadir olan kadınlara yönelir. Bu;
Sigara içmeyen bir toplumda ki erkek bireylerden yapılacak seçimde, sigara ien erkeğin seçilme ihtimalini daha çok yüksek kılar. içki içen bir erkeğin içki içilmeyen toplumda seçilme ihtimalini arttırır. Nedeni ise daha az bilinen ve daha az tecrübeye sahip nesnelerin seçilme ihtimali daha azdır. Azlık ise bu yüzden herkes tarafından bilinmediği için arzulanan olur ancak elde edilemeyen olur.

Bir piyango çekilişinde: 20 Liranın en büyük ödül olduğunu söylersek. Bunun çıkma ihtimali ise sınırsız dağıtılan biletlerin alınması durumunda daha da azalacaktır. Oysa işte burada güzel olan şey 20 liranın kendisidir. Çünkü milyonlarca kişiden tek birinin ulaşması onu değerli kılacaktır. Herkes 20 lirayı arzulayacak fantaziler geliştirecek ancak ona sahip olan tek bir kişi olacaktır.

Dolayısıyla, her kadın/erkek genotip farklılık belirli sınırlara kadar gösterir. Ancak fenotip olarak ne kadar farklı ise o kadar ok ilgi duyulan olacaktır. Tipik olarak; bir kadının konuşulması yerine kadının erkek gibi biyolojik özelliklere sahip olması onu daha çok kitleye taşıyacaktır. Çünkü fenotip olarak alışılmışın dışında ve farklıdır. Bu yüzden embriyo oluşması sırasında ihtimalleri az olan dna eşleşmesi daha çok ilgi görür.

Bu yüzden güzellik ve çirkinlik göreceli değildir. Güzellik sabittir. Çirkinlik ise değişkendir. ihtimaller yükseldikçe çirkinlik artar.

tüm bu durumlar dışında olasılıkta şart eki olursa;
Yeşil gözlü beyaz saçlı beyaz tenli 3 kadın olma olasılığında,
Gögüs, Burun, bel, kalça, dudak, göz , yüz çehresi,
ifadelerinde eşleşmeler olacaktır. Yani birinci kadının gögüs ölçüsü 75b ise diğerlerinin 85b olmasında göze daha nadir olan güzel gelecektir.eleme yine olasılğın kendi eşleri arasında gerçekleşecektir. Bu ise işe göreceli olandır. Dolayısıyla şart koşulmadığı sürece güzellik bir matematiksel görsel ifade sayısıdır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar