bugün

rocky balboa

amerika'da yaşayan bir arkadaşım rocky 6'nın senaryosuna ulaştı. sizlerle paylaşıyorum:

rocky'nin eski bi vietnam askeri olan kuzeni rambo gelir. gelir gelmez de adrian'e yazılır it herif. rocky iyi niyetli olduğundan bu hergelenin niyetini anlamaz.
bu arada rock'yin kayınbiraderi hayattan hala istediğini alamadığından ameliyatla kadın olmuştur ve bir barda sahne almaktadır.
programlarından birinde bi bakar ki adrian'la rambo kuytu bi masada haşna fişna. "rocky 6'ya yapılır mı ayol bu, rocky 4 olsa neyse?" diyerek gider olup biteni rocky'e anlatır.
rocky kuzeni ile karısının ilişikiye gireceklerine ihtimal vermediğinden kayınbiraderinin yalan söylediğine hükmeder ve sert bi yumrukla onu tekrar erkek yapar (nası oluyosa artık).
bu arada rocky'nin oğlu babasının dayısına yaptığına görünce bunalıma girer ve ameliyatla michael jackson olur.
rocky 4'te ölen apollo ise akupunktur tedavisiyle tekrar hayata döndürülmüştür, ancak tedavi sırasında yapılan yanlış bir iğne sonucu dünyaya tina turner'in gençliği olarak gelmiş ve bu gerçeği ancak sokak arasındaki boks salonuna antreman için gittiğinde anlayabilmiştir (on iki tane zenci boksörün tecavüzüne uğramıştır çünkü).
Apollo Tina kirlenen namusunu temizlemek için manhattan köprüsüne çıktığı akşam, tam kendini aşağı atacakken michael jackson yardımına gelir.
michael intihar hastalığına yakalanan ve üç atlamalık ömrü kalan apollo'yu kurtarmak için çok milyar dolara ihtiyacı olduğunu öğrenir. gider durumu babasına anlatır. babası da para bulmak için bir maç organize etmelerini, rakip olarak da karşısına rambo'yu çıkarmalarını ister. böylece hem intikamını alacak hem de parayı bulacaktır.
maç gelir çatar ve karşılaşma sırasında rocky beynine aldığı bir darbeyle salaklaşarak george bush olur. 87. raundun sonunda bakar ki rambo'yu altedemiyor, bütün vietnam gazilerine savaş ilan eder, arada bi bomba sallayarak rambo'yu da ortadan kaldırır.
filmin sonunda george bush olan rocky, fazla su içtiği için kurbağaya dönüşen karısı adrian'ı affeder ve michael jackson olan oğlunu da alarak gider manhattan köprüsünden 3. kez atlamak üzere olan apollo turner'i sam amcadan ister.
kına gecesinin renkli görüntüleri ve oynak nameleri arasında yazılar akmaya başlar.

izleyiciye de "bundan mantıklısı şamda kayısı" demekten başka şey kalmaz.