bugün

atatürk ü eleştirince atatürk düşmanı ilan edilmek

Koruma kânunu varken sevmek zorundaydı insanlar. Sevilmesi için her yere heykellerini dikip bütün paralara onu suretini koyup, bütün devlet dairelerine onun resminin asılmasını zorunlu kıldılar. Özel sektörde dahil buna.. anaokuluna heykelini koymamanın da bir cezası var. Benim dinimde heykelin haram olması ise hiç önemli değil! Burada özgürlükte yok. Sen o heykeli oraya koyacaksın...
Bu çalışmalar sadece Türkiye'de değil Suriye gibi toplumlarda da yapıldı. Orada Esad rejimini ve sistemini öyle putlaştırdılar ki sokağa çıktığınızda her gün yüzlerce kez baba oğul yüzlerini görürdünüz. islamda put haram olduğu için resimle idâre ettiler fakat on yıllar boyu yaptıkları eziyete rağmen bu baskı sebebi ile sevenleri de çok oldu.
ilkokul yıllarında hatırlıyorum Mustafa Kemal'i sevmiyorum tarzında bir cümle çıkmış ağzımdan bi öğrencide öğretmene şikâyet etmiş, öğretmende demokratik, laik ve sevecen yollarla bana haddimi bildirmeye çalışmıştı.
2000 li yıllara kadar kemalizm adı altında millet sömürüldü, 2000 den sonra demokrasi moda oldu. Şimdi dileyen dilediğini söylüyor ne kadar kanun vesaire olsada..
Hele ki şu Mustafa Kemal olmasaydı diye başlayanlar var, birde o zaman bilmem nereye git diyenler.. Artık bunları yemiyor insanlar bu adamı seven tarihçilerde dahil aklı başında bir kimsede görmedim bu tarz söylemleri olan. Aşın bunları artık. Diyorsanız ki gidilmesi gerekiyor sizin gitmeniz gerek iktidara bakacak olursak ne kadar muktedir olmasalarda.
Tamam böyle bir adam var, aynı zamanda ilah derecesine varıncaya kadar sevenler, itaat edenler de mevcut. Ahlâki çerçevede olduktan sonra ben Kuranın eleştirisini dahi sineme çekerim. Gayri ahlaki ise söylemler Mustafa kemal olmuş, Ali Veli olmuş ne farkeder.
Özellikle sözlük camiasında bu var maalesef. Adam! bulmuş kendine özgür! ortam.. Birinin anasına birinin bacısına giydirip duruyor. Mustafa Kemal'e de giydirenler çok. Yapmayın böyle.. Hele bu gün belki on tane mustafa kemal başlığı gördüm. Bu başlıklarda insanlara bir şeyi dâvet etmekten ziyade nefret ettirmeye yarayan söylemlerdi genelde.. Nerede şu eski komunistler.. Onlarla konuşmak sarıyordu : )