bugün

bankacılık

6 senedir sektörün içindeyim. iyi kötü bir yöneticilik mertebesine ulaştım. Benden daha tecrübeli olan abilerimiz ablalarımız vardır tabii ki. Ama sektöre girmek isteyen arkadaşlara artısını eksisini anlatmaya çalışacağım.

Artıları :

+bankacının sosyal statüsü kalmadı denilse de bankacılık mesleği kalifiye bir meslektir. Dilediğiniz zaman iş bulabilirsiniz. Aç kalmazsınız en azından.

+ maaşlar düşük başlar, zamanla performansınıza bağlı olarak artış gösterecektir. (6 yıl önce 1600 net maaş alırken şimdi 3.800 + primlerle beraber 5.000 e yakın bir maaşım var.)

Eksileri :

-özel sektörde çalışacaksanız her türlü baskıya dayanıklı olmalısınız. Sizden beklenen her zaman yüksek olacak. Çok nadir teşekkür duyacaksınız. Sizden istenilen 1x ise neden 1.5x olmadı. Onu yapsan neden 2x olmadı diye sorgulanacaksınız.

-Toplum nezdinde güveninizin sarsılması muhtemel

-Ben bu sektöre girip de ‘’yaşın kaç?’’ sorusunun cevabını alınca ‘’aa hiç göstermiyorsun’’ cevabı alanı görmedim. Evet yaşınızı hatta fazlasını göstereceksiniz. insanı yoran bir meslek.

-çalıştığınız kurum için ne kadar düzgün çalıştığınız değil kuruma ne kazandırdınız? Önemli olan bu.

-Çalışma süreniz haftada 45 saatle sınırlı değildir. Hatta ben 45 saat çalışıyorum diyen özel sektörde bankacılık yapan varsa kendisinin ne kadar şanslı olduğunu hatırlatmak istiyorum.

işin özü gerçekten zor bir meslek, dışardan şatafatlı gözükse de bankacılık sistemi gerçekten zor. Her işin zorluğu vardır tabii ki. Ama Türkiye’de insanların parasını yönetmek -ki çoğu insan için canından önce gelir- gerçekten zor. Hepimize bol kolaylıklar.