bugün

anthony joshua

Kusura bakmayin da Deontay wilder' in biraz nahima yenecegi boksör. Tyson fury deseniz hadi biraz olsun anlarim hizi ve uzun kollariyla kaça kaça puanla yenebilir ama kalastan farksiz teknik yoksunu wilder nasil olupta yenecek joshua' yi merak ettim.

Hadi bir kiyaslayalim. Fizik olarak joshua bana göre çok daha kuvvetli ve agir bedenine ragmen atletikligiyle daha hizli ve patlayici hareket edebilen bir boksör. Çene olarak ikiside ortalamanin üstünde degiller ama joshua iyi bir yumruk yiyip ayaga kalkip maçi kazanabilecegini ispatladi sonuçta. Wilder henüz böyle bir hadise yasamadi kariyerinde. Onun disinda sadece kondisyon olarak wilder önde diyebilirim. Teknik anlamda ise joshua wilder' a bildigin boks dersi verir o derece fark var arada. Tecrübe desen ikiside bana kalirsa henüz eksikler. Birisi çok az maç yapti öteki ise hiç isimli biriyle dövüsmedi. Kisaca wilder joshua' nin eldivenlerini takar anca. Yazin bir kenara.

Ilave olarak; joshua evet efsane olabilir ama muhammed ali, foreman frazier, tyson gibi boksörler bir daha çikmaz arkadaslar. Devir degisti, eskiden boksörler kemer kazanana kadar dogru düzgün para yüzü görmemis, hayatlari icin dövüsen insanlardi suan ise daha profesyonellige baslar baslamaz milyonlar kazaniliyor. Boks boksörler için bir kurtulus yolu halinden hobi haline geldi. Buda belkide motivasyonun en çok etkiledigi spor olan boks için boksörün direncini bir hayli zayiflatan birsey. Eski maçlari görüyorsunuzdur adamlar onlarca yumruk yiyip k.d halde halen kalkmak istiyor suan 2 yumruk yiyen tko oluyor. Çünkü kaybetse bile 5 milyon kazaniyor. Yinede joshua boksu yeniden izlenilir kilan nadir adamlardan birisi. Her ne kadar yukarda ki isimler kadar olmasada.