bugün

metrobüs

hahaha, eskiden 3 saat suruyordu diyen tipler savunuyor bu orta dogu tasima aracini. Olmasi gereken sudur:

https://image.shutterstoc...k-celebrates-58060855.jpg

Otobus, zaten kendine ayrilan seritte ( normalde bir otobus seridi olur ) standart trafikle beraber gider. Eger sadece otobusun gidecegi bir serit yaparsan ve bunu diger yollardan ayirirsan, otobusun calismadigi zamanda tum trafikten 2 serit calmis olursun. Toplu tasima trafigi rahatlatmak icin var, anasini sikmek icin degil.

Cok populer bir guzergaha da toplu tasima yapacaksan bunu trenle ya fotograftaki gibi yol ustunden ya da metro gibi yer altindan yaparsin ki normal trafik etkilenmesin, toplu tasima da normal trafikten etkilenmesin.

Hangi toplu tasima olayini asmis dunya sehrine giderseniz gidin bu boyledir. Otobus seridi olur, populer guzergahta tercih edilen ulasim metodu metro ya da trendir ve onlar da zaten araba trafigine karismazlar.

Sari dolmuslarda oturacak insanlar siraya girerler. Hepsi bittikten sonra organize eden amca sorar topluluga "Ayakta gidecekler gelsin" diye. Isteyen gider, isteyen bekler. Metrobuste oturmak icin gelen metrobuse binmeyen insanlar, binecek olanlarin yolunu tikarlar. Bunun yuzunden garanti kavga cikar. Neden ? Cunku plansizlik ve organizasyonsuzluk. Sikko dolmuslar bile bu problemi kac zaman once cozmusler.

Nerede duracagi, kapinin nereye denk gelecegi, bir sonraki metrobusun ne zaman gelecegi ya da hangi guzergahta gidiyor olacagini belirten herhangi bir tabela vs de yok. Ustelik bu metrobus dedigin cakma ulasim araci her gun kac kisi tasiyor kim bilir. Bir de bunu savunan andavallar, cidden ne yiyip iciyorsunuz siz yahu.