bugün

muhalif olacağım diye devlet düşmanı olmak

Bir çok muhalifin farkında olmadığı durumdur. Ayrıca muhaliflikte statik bir kavram değildir, kimi konu da muhalif kimi durumda destekçisinizdir. Muhaliflik bir kesimin tekelinde olan bir kavram değildir fakat yine de günümüzde toplumumuz tarafından algılanan anlamıyla konuya yaklaşacağım. Kavramlar herkesin ağzında farklı ifadeye tekabül eder. Sırf sizinle aynı sözü söylüyor diye, aynı safta olduğunuzu sanmayın. Örnek vermek gerekirse; Osmanlıyı sevmiyorum diyen bir kardeşimiz, bu lafı söylediğinde

-Sırf islamdan dolayı sevmiyordur fakat içinde türk düşmanlığı yoktur ve ya islamla bir problemi yoktur da osmanlının türk tebaasına karşı izlediği politikadan dolayı bu devlete soğuk bakıyordur.

ama eğer bir batılı osmanlıyı sevmiyorum diyorsa, bunun içinde hem türk düşmanlığı hem de islamiyet düşmanlığı vardır. Konuyu tarafsız bir şekilde günümüze uyarlamak istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyorum ve ya sevmiyorum demeyeceğim. Bunu bir kenara bırakın. Sevip sevmediğimlede ilgilenmeyin fakat bir batılı'nın Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıyla senin Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığın arasında fark olduğunu sakın unutma. Safını iyi bil. Sen Recep Tayyip Erdoğan'a düşman olurken dini kişiliğinden dolayı olması tek nedenin olabilir fakat bir batılının şu anki hükümetimize karşıt olmasının içinde islam düşmanlığının yanında, türk düşmanlığıda var. Onlar seni, şu ülkede kendine en uzak gördüğün kardeşinden bile bir gram fazla sevmiyor. Çok fazla örnek vermeye gerek yok, batılıların düşman olduğu ülkelere getirdiği demokrasi 3 yaşında kardeşlerimize bile aşikar. Bu vatandan başka vatanımız yok, Allah yanlış olanımızı düzeltsin, iyi olanımıza da pozitif istikrarlı bir ivme versin.