bugün

huawei y6 ii

10/11/2016 tarihinden itibaren Türkiye'de satışa sunulan, bazı pazarlarda huawei honor holly 3 olarak bilinen, mediamarkt'ın gece kuşu indirimiyle bir adet kendime, bir adet babama satın aldığım telefondur.Telefonun internetteki resimleri çok berbat,telefonu yerinde inceleme amacıyla mağazaları dolaştığımda, telefonun huawei y6 ii modeli olduğunu bilmeden inceledim ve modelin ne olduğunu duyduğumda çok şaşırdım, çünkü internet üzerindeki resimlerin aksine telefon çok şık. Deneyimlerimden bahsetmek gerekirse, (profesyonel şekilde telefonları inceleyen birisi değil, bir kullanıcı gözüyle yardımcı olmaya çalışacağım)

- Telefonun kamera performansı tatmin edici seviyede. Müzik seviyesi ise beni tatmin etmedi.

- 3000 mah bataryası mevcut,yoğun kullanımda bir günü çıkarıyor, genellikle 1,5-2 günde bir şarj ediyorum. Babam fazla interneti fazla kullanmadığından ona 3-4 gün gittiği bile oluyor.

-Telefonun görüşme kalitesi iyi.

-Telefon sabunla sıvanmış malafatın üzerindeki el misali akıyor, herhangi bir takılmaya şahit olmadım.

-Telefonun ppi seviyesi 267 olmasına rağmen performansı iyi. Parlaklık %15-20 seviyelerindeyken aşırı güneşte problem yaşayabilirsiniz fakat her telefonda bu sorunun yaşandığı herkesin malumu. Yapmanız gereken sadece, parlaklığı artırmak.

-Oyun performansında bahsetmek gerekirse, pek oyun oynamadığımdan dolayı yardımcı olamayacağım. Mage and minions, wolf ve bu tarzlarda (mmorpg, hack and slash) adını hatırlayamadığım bazı oyunlar oynadım(üstün performansa almadan). Akıllı performansta herhangi bir sorun yaşamadım. Bu oyunları bilen arkadaşlar, telefonun oyun performansı hakkında sağlıklı bir karara varabilirler. Bilgim olmadığından, telefonun oyun performansıyla ilgili söyleyebileceklerim bunlarla sınırlı.

- Telefonun sar değerlerini tam hatırlayamıyorum ama kafa sar değeri 0,60 küsür, vücut sar değeri ise 1.30 civari bir şey olması lazım. Telefonun bu sar değerlerine ulaşabilmesi için wifi vb. özelliklerinin hepsinin açık, çift sim kartın takılı ve telefonun çekme gücünde zorluk yaşadığı bir alanda bulunması geldiğini unutmayalım.

- Telefonda şikayet ettiğim tek özellik, gür sesli insanlarla konuştuğunuzda, bazen karşıdakinin sesi telefonun arka kapağında bir titreşime neden olabiliyor fakat benim eniştem ve babam gibi enterasan derecede kalın sese sahip kişiler hayatınızda yoksa herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Adamlar konuşmuyorlar, gürlüyorlar da diyemem, çok farklı bir şey, havan topları falan patlıyor ses tellerinde herhalde galiba sanırsam sanki bence yani.

- Telefon takriben 3 saatte şarj oluyor. Ben parlaklığı azami seviyeye alıp, telefonlarımı öyle şarj ediyorum. Bir kaç yerde daha sağlıklı olduğunu okumuştum, ne kadar doğru bilemem. Kısık parlaklıkta daha çabuk şarj olur. Bir de babamın yaşamadığı, benim yaşadığım bir problemim var. Bazen sabaha kadar %7-8 şarj gidiyor bazense sadece %2-3. Telefonu kullanırken o kadar şarj gitmiyor ulan. Sanırım optimizasyonu iyi olmayan oyunlar oynadığımdan(bir ara indirmediğim oyun kalmadı) dolayı pil göstergesi yalan oldu. Pili optimize etmem lazım.

-Batarya değişebiliyor, bu gerçekten de dikkate almaya gereken bir özellik çünkü, firmalar çoğu telefonun bataryasının kullanıcı tarafından değiştirilmesine izin vermiyor. Servise yollamanız lazım, bu da işçilik, batarya parası, kargo masrafları falan diyince yüklü bir meblağı buluyor. Telefonda bulunan hicare uygulaması sayesinde telefon parçalarınızın güncel fiyatlarını öğrenebilirsiniz, Ayrıca bildiğiniz üzere huawei'de kapıdan kapıya servis uygulaması var, bu uygulama kapsamında, uygulamanızdan ve ya internet sitesi üzerinden servise yollamak istediğiniz telefonunuzun bilgilerini giriyorsunuz, kapınızdan telefonuzu teslim alıp, tamir gördükten sonra kapınıza bırakıyorlar. Arkadaşımın telefonu 2,5 saat içinde tamir görmüş şekilde geri gelmiş (arkadaşımın yalancısıyım).

Almak isteyenlere tavsiyem(her telefon için geçerli), paranızı cebinizde bekletin ve büyük elektronik marketlerin internet kampanyalarını kovalayın. Sık sık oluyor, çok beklemezsiniz. Yok efendim ben bekleyemem diyorsanız, hafta sonu, hafta içi, hafta içi/hafta sonu sabah ve akşam aynı telefonun farklı fiyatlardan satışa sunulduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Aklıma ekleyebileceğim başka bir şey gelmiyor, geldikçe bu girdiyi editleyeceğim, sorusu olan arkadaşlar mesaj kutumu taciz edebilirler.