bugün

mesai saatinde sevişmek

işverene çalışanı haklı sebeple tazminatsız iş akdini feshetme hakkı verebilecek olaydır.

şimdiki adı bist olan imkb'de 90'li yıllarda internet bankacılığı vb. bulunmadığı için tüm emirler seans odalarındaki dealerlar aracılığıyla istanbuldaki brokerlara iletiliyordu. aracı kurumlar çok popülerdi.

o dönem izmir'de çalıştığım kurumun gül sokak seans salonu çok popülerdi. tüm yaşlı teyzeler, paralı emekli amcalar seans salonlarını tıka basa doldururdu. yaz gelince hem izmir ahalisi çeşme'ye kaçar hem de yabancı yatırımcıların işlemleri azaldığı için seans odalarında in cin top oynardı. o dönemde genelde dealer sayısı da bire inerdi. işte böyle bir yaz gününde koca seans salonunda tek başına çalışan yeni yetme genç bir dealer kendisini ziyarete gelen sevgilisiyle durumu ilerletir. telsiz kulaklık telefon sayesinde yerinde oturmasa bile müşterinin araması durumunda cevap verebileceğini de düşünerek müşteri ordinolarinin tutulduğu arşive girerler. kara talih bu ya arşiv odasına sinyal ulaşmaz ve gelen müşteri telefonları cevapsız kalır. o dönem açığa alınan malların akşam satılmaması durumunda ciddi bir temerrüt doğmaktadır. Bu yüzden müşteriler acik pozisyonda kalmamak için ege bölge'ye ulaşır. bölge müdürü ne olup bittiğini anlamak için seans salonuna gider ve müşteri ordinolari eşliğinde sevişen çifti iş üstünde basar.
olay o kadar büyür ve kulaktan kulağa yayılır ki bu duruma genel müdürlük kayıtsız kalmayıp genç dealerin iş sözleşmesini tazminatsız sonlandırır.

Bu yüzden siz siz olun mesai saatinde bu tür birşey yapmayın. yapacak olutsanız da en azından ofis sınırlarını terkedin.