bugün

faşist hollanda

hollanda küresel sermayenin beynidir. ispanya'dan kaçan sefared yahudileri, fransadan kaçan huguenotlar ve kalvinistlerin yönettigi bir ülke.
nufüsları 17 milyon diye biliyorum. bunlardan 3 milyonu da eşcinselmiş.
dünyanın gözüyle bakarsak.
hollanda 17. asır, dünya köle ticaretinin merkeziydi. sadece amsterdam'da köle taşımacılığı yapan 10.000 gemi vardı.
bugün sahip oldukları zenginliğin kaynağı kölecilik-sömürgecilik yani!

bir zamanların emperyalist güçlerinden biri olan hollanda, afrikalıları kendi refahları için insanlığa sığmayacak muameleler'le kullanmışlardır.

görsel

ne yazıktır ki tarih yine tekerrür ediyor. medeniyet'ten dem vuran hollanda'nın medeniyet maskesi yine yere düşüyor.

dünden bugüne

görsel

türkiye hollanda arasında ki husumet hem avrupa ülkelerinin farklı kültüre, dine, ırka karşı olan yabancı hazımsızlığı sebebiyle hemde iki ülkede ki siyasi amaçlara ulaşma süreci bitene kadar devam edecek gibi gözüküyor. (türkiyenin, rusya ve israil ilişkilerinde olduğu gibi)

resmi ağızla - 'avrupa sahip olduğu değerlere ters işler yapıyor'- mealinde de sözler ediliyor.
avrupa'nın özü hep buydu işte, şimdi neresi ters oluyor?

satırlarıma, yazar-hakan günday ile son veriyorum.

-
ve daha yakınlaşmadan hiçbirine nefret etmiştim hepsinden de. iki dünya savaşını da bu gerizekalıların başlatmış olmasına hiç şaşırmamak gerekiyordu...
sömürmeye ve sömürülmeye hayatın amacı olarak bakan bu açık tenli ırk. belki de doğanın en büyük hatasıydı. atom bombası oraya atılmalıymış. deniz olmamalıymış oralarda. balıklar bile daha iyi geçinirlermiş birbirleriyle!
ama bütün bunların ne önemi var? entelektüel sapkınlıklarıyla ve dünyanın diğer bütün kıtalarına karşı hissettirdikleri korku ve nefret kokteyli duygularıyla, son olarak da yeryüzünün görüp görebileceği en salak turistleri olma unvanlarıyla avrupa halkı kendini öldürmek ya da öldürtmek için bütün nedenlere sahiptir! .

-

hollanda'nın fransızca karşılığı pays-bas.
düşük ülke demek.
tamda adlarına yakışır davrandılar kızmayın.