bugün

teknosa

evet arkadaşlar yine bir sözde kurumsal firmaya karşı alınan galibiyet ile sizlerleyim.

bu arkadaşlardan hep uzak durmama rağmen allah'ın işi işte, bir telefon satın almış bulundum.

öncelikle ne kadar sığır çalışanlara sahip olduklarını belirtmek adına, satın alırken cihazın garantisini sorduğumda "o firma battı bu x değil y firmasında garantili" demesi ile beni benden almıştı (x'in battığı falan yok cihaz x'ten garantili).

her neyse olaylara gelelim. cihazın hoparlörü sorun çıkardı ilk aydan, ancak bilirsiniz hemen yollayamıyorsunuz zira kullanıyorsunuz.

bir iki hafta o şekilde idare edip teknosa'ya teslim ettim ve cihazı yeni almama rağmen sorun çıkardğından değişim talep ettim.

cihaz hoparlörü değişmiş olarak bana geldi. evvet saygı değer arkadaşlar adeta benimle taşşşak geçiliyordu. ayrıca cihaz geldiğinde mavi ekran da vermişti, ekrana hiçbir müdahale yapılmamış fakat yapıştırdığım ekran filmi sökülmüştü.

bir iki hafta sonra cihazı yine mavi ekran sorunu da ekleyerek değişim talebi ile gönderdim.

ama o de nesiydi? yeterince eğlenememişler olsa gerek. "yazılım güncellendi. test ok." ibaresiyle formatlayıp geri yollamışlar.

elbette çıldırdım. ürünü teslim almadım ve tüketici hakem heyetine gideceğim notuyla tekrar yolladım.

şimdi haklı olarak akıllara şu soru geliyor: e kardeş bu teknosa'nın sorunu mu?

şimdi canım benim ürün x firmasından garantili ancak benim muhatabım teknosa. ve bu at kafalılar getir götürden başka bir bok yapmadılar. üzerine haklarımı doğru bilmediğimi kesinlikle ürünün değişmeyeceğini, teknosa olarak hiçbir şey yapamayacaklarını eklediler. ardından utanmadan allah'ın promotörü "bu fiyata bu hizmet, o zaman ayfon alıcan." muhabbeti yapmaz mı?

allah'ın promotörü dedim çünkü güzel bir cevap vermemin ardından bana aynen şöyle dedi: "benim param çok, ben alıyorum". önce götümle güldüm sonra lafımı yuttum zira o kadar insan içinde kendisini rencide etmek bana yakışmazdı.

ha bu arada x firması ile de tartıştım. arayıp ürünümün durumunu sordum ve bana "parça değişimi olmuş ama ilk bir ay içinde olmadığından değişim olmaz" diye diretince yine çileden çıktım. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diyerek kendisine gerekli bilgiyi önümde açık olan resmi gazeteden okuyarak versem de başa sarınca kolay gelsin deyip suratına kapadım.

sonuç:

olay garantiyi veren x firmasını da aştı ve üretici firmaya gitti. bu sabah kendileri tarafından arandım değişim için orijinal faturayı göndermem istendi.

yani neymiş? haklıysam, alırım.

haklıysanız çekin koparın. okuyun öğrenin ve çok bilmiş andavallara haddini bildirin.

bu arada ürün yine teknosa'ya gidicek, oradan teslim alıcam. çok eğlenicez.*