bugün

ygs 2017

Biliyorsunuz artık kpss'nin içine ettiler. Emeğinin hakkıyla sınavı kazananlar Değil torpili olanlar, reisçi olanlar alınıyor artık memuriyete, eskiden de bu olay vardı ama artık mülakatın gelmesiyle adeta kanun hâlini aldı bu torpil ve adam kayırıcılık.

Hükümetin bu nispeten adil bir sistem olan üniversite sınavlarının adilliğine de rahatsız olduğu bir gerçek. istiyorlar ki eğitim sistemini içten çökertelim, çünkü eğitim seviyesi yükseldikçe oylarının düştüğünü biliyorlar. Bu yüzden zaten ufaktan ufağa akademisyenleri biçmeye başladılar, eminim sınav sistemine de temelli bir el atarak ufacık kalmış olan adilliği ortadan kaldırıp rahat bir nefes alacaklardır. Bakarsın üniversiteye girişte mülakat benzeri ikinci bir aşama getirirler, olmadı sonuçlara müdahale edip sıralamalara kendi adamlarının çocuklarını koyarlar, bir şeyler yaparlar işte her şey beklenir bunlardan.

Bu bakımdan eğer iş işten çoktan geçmediyse Belki son gerçek üniversite sınavı olacaktır bu yıl. bu sene üniversiteye giriş olayını son bir şans olarak değerlendirmek gerekir, mezuna kalmayı düşünenler iki kere düşünsün.