bugün

islam

Kuran niye arapça mı? Böyle aptalca soru mu olur? Kuran ingilizce olsaydı bu sefer kuran neden ingilizce olacaktı diyeceksiniz. insanların anlaması ve okuması için tabiki insan dillerinden biri olacak.

Hoşgörü dinidir. 2-3 boklu ışidli ye bakarak koskoca dini mi çürütüyorsunuz? Yani şimdi malcolm x ile ışidliyi aynı kefede tutuyorsunuz sanırsam.

Müşrikleri öldürün diyor yalan yok ama aması var. Sanırsam bakara ( makara hehe ) suresiydi. Özetleyecek olursam size saldırırlarsa saldırın, size verdiği acının daha fazlasını verin şeklindeydi. Yani öldürmek için gerekli bir sebebin olacak. Öyle kıytırık aha yavudi bu öldürün hurraaa şeklinde değil. Kurtuluş savaşı' nı düşünün. Yunanlılar şehirleri yakıp yıkarak ilerliyor ve bizde haklı olarak öldürüyoruz. Öldürmek için geçerli bir sebebimiz var. Unutmadan savaş her zaman son çare olmalı. Öyle insan doğası savaşmak istiyor falan demeyin. Sevişin amk.

Kadın dövme konusuna gelince. Elmalılının meal kitabını okumama rağmen açıkçası önceden bende islam dini kadınları gerçekten dövmeyi emrediyor sanıyordum ama iş öyle değil. internette kısa bir araştırmayla tatminkar bir cevap hatta cevaplar buldum. Arapçanın kelime anlamlarıyla alakalı bir mevzu. Bu arada kadın dövmek ile islamın en ufak bir alakası yoktur. Sen kimsin ki bir kadına vurabiliyorsun ibnenin evladı? islam böyle bir din değil.

Evet efenim kendimi övmek gibi olmasın ama bir caner taslaman olmasakta cübbeli denen yobaz din tüccarından daha tatminkar cevaplar vermeye çalıştım. en büyük derdimiz dinler olsun şu amk dünyasında.

Edit: ne ara okudunda eksiledin?