bugün

devamsızlıktan kalmak

Üniversitenin ilk zamanlarında benimde sorguladığım durum. Yakın arkadaşımın ailesiyle beraber çok zaman geçiriyoruz. Kendileri bir üniversite de anne baba öğretim görevlileri. Onlara bu durumdan bahsettiğim de dedikleri şey şu oldu.

Biz ders anlatıyoruz orada, anlamaları için bir taraflarımızı yırtıyoruz, kötü de anlatsak iyi de anlatsak sizin için çaba gösteriyoruz. Beyefendi / hanımefendi hazretleri lütfedip de derse gelmiyor. Sonra da üzerine sınavdan düşük not alıyor. Düşük not almasının sebebi zaten derse gelmemesi, yüksek not aldığı vakit zaten ona bir şekilde izin veriyoruz. ( Burada sınav sonucuna bağlı olarak hoca ile konuşunca anlaşılabilir bir durum olduğunu , hocanın inisiyatif alarak devamsızlığı sorun etmediği durumdan bahsediyor.)

Tüm bunlar göz önüne alındığında, bilmiyorsan o derse gideceksin, yüksek not alamadıysan o derse devam etmen gerekiyor demektir ki çoğu hoca da yüksek not alan öğrenciyi devamsızlıktan bırakmaz. istisnalar yok demiyorum tabi ki de var ama o hocaları belirleyip, dersi biliyorsan eğer, devamsızlık sorunu olmayan hocalardan dersi seçmek daha mantıklı yöntemdir.

Şahsi kanaatim, iki tür hocadan da ders aldığım için belirteyim ; Genellikle bu derse devam şartı çok önemli olarak gören hocalar dersine daha çok önem veriyor, dersi anlatırken ekstra çaba harcıyorlar. Karşılığını da böyle istiyorlar. Devam şartı koşmayan hocalar genel olarak dersi anlatırken derse çok önem vermeden anlatıyorlar, bu yüzden ince noktaları kaçırabiliyorsunuz. Dediğim gibi bunlar benim genel olarak gördüğüm noktalar. istisnalar yok mu ? tabi ki de var.

Tavsiyem, eğer dersi öğrenmek istiyorsanız, en gıcık hocadan dersi alın ve o dersi dinleyin. Çünkü o gıcık dediğiniz hocalar sizin öğrenmeniz için bir taraflarını yırtıyorlar affedersiniz. Eğer dersi biliyorsanız ve daha fazla öğrenmek istemiyorsanız, devamsızlık da sizin için bir sorun olacaksa bunu dert etmeyen hocalardan dersi seçip en kısa zamanda üniversiteyi bitirmeniz. Unutmadan hiçbir hoca sizin kalmanıza sevinmez, sevinemez. dersi geçmeniz, dersi anlamanız onlara mutluluk verir inanın bana. ( bazı psikolojik sorunu olan hocaları buna dahil etmeyelim. )
Bu arada gıcık hoca ile kastettiğim şey öğrencilerin sevmediği zor sorular soran anlatımı genel ortalamanın üstünde hocadır. Sevgiler.