bugün

üniversite

Genel anlamı ile ünivesite;Oktay Sinanoğlu'nun büyük bir gayretle dilimize yerleştirmeye çabaladığı şekli ile 'evrenkent',bir bilim dalını doğru bir şekilde kavramak, anlamak ve o dal üzerinde araştırmalar yapmak için size temel vermeyi amaçlayan kurumdur.
Teorik olarak, üniversiteler herhangi bir meslek dalında çalışacak kişiyi yetiştirmek için kurulan yerler değildir. Buradan çıkacak sonuç şudur ki;üniversiteye meslek edinmek için gidilmez. Bu da zaten üniversite ile meslek yüksekokulunu ayıran en belirgin farktır. Üniversite;hayatı bir bilim dalının penceresinden bakarak yorumlatmayı ve temelini verdiği bu bilimi geliştirmek için gençlerin hangi yöntemleri izleyeceğini öğretir.
Ancak kitap üzerindeki bu tanım, ülkemizdeki çürük eğitim sisteminden nasibini almış ve üniversiteler iyi bir iş sahibi olmak için gidilen yerler olmuştur. Bu da sonuç itibarı ile örneğin imamlık mesleğini icra etmek için önce meslek lisesine gidip soluğu birden tıp ya da hukuk fakültesi kapısında alan ne yapacağından emin olmayan genç bir nesil yaratmıştır.
En vahimi de meslek liseleri ve meslek yüksekokullarına devam eden öğrenciler ikinci plana itilmiş, ve amaçları gerçekten de bir mesleğin erbabı olarak yetişmek olan gençler garip katsayı engellerine takılarak işsiz kalmışlardır.