bugün

ankara belediye simitçilerinin poğaçaları

sorduğunuzda peynirli, patatesli, zeytinli hatta kaşarlısı* bile bulunan fakat hepsinin sadeli olduğu poğaçalardır.

kanıt senaryosu :

olay amerika'nın minnesota eyaletinde geçmektedir... okuldan çıkıp yurduna dönmekte olan öğrenci açtır ve karnını Le Cola, poğaça, simit vesaire ile doyurmak ister. yakında bir Smith G.* görüp yaklaşır ve "neyli var?" diye sorar. (asıl sormak istediği "elinde kalanlar neyli?"dir) Ödevine iyi çalışmış olan Smith G. hemen sıralar olanları. * *
öğrenci 4 tane alacaktır, 4'ü 1 dolar indiriminden yararlanmak için.* önce patatesli ister 2 tane... Smith G. 2 tane poğaça alır ve poşete koyup çocuğun suratına bakar "ee başka?" dercesine. 2 tane de zeytinli ister öğrenci ama Smith G. tam elini orta sırada dizili * poğaçalara uzatırken fikrini değiştirir ve peynirli ister. oysa Smith G.'nin orta sıraya uzanan elinin yönü değişmez ve orta sıradaki daha önceden zeytinli olduğunu tahmin ettiğimiz poğaçalardan 2 tane alır ve poşete koyar. öğrenci hatırlar; "patateslileri de orta sıradan koymuştu!"
ama artık çok geçtir. nereden bilsin o poğaçaların her şeyli olduğunu. isteğe göre değişiyormuş meğer. her neyse...
iyi niyetli saf öğrenci bunu henüz farketmemiştir ve poşetini alıp le cola almak için cis'e* gider. (le cola'sını alıp 2o dk. sonra yurda varır...)
yemeye önce peynirliyle başlar. ilk ısırıkta peynir tadı gelmez ama normal karşılar. ikinci ısırık ve yine peynir yok, üçüncü ısırık... dördüncü, beşinci derken yarıya gelir* * ve o da ne? bir kağıt... üzerinde "tekrar deneyiniz" yazıyor. öğrenci şaşırır ama heyecanlanır da. hızlıca kalan 3 taneyi de yer ama onlar da boş çıkar... tüm hayalleri suya düşen öğrenci biraz keyiflenmek için laptop'unu açar ve internet explorer'ın araç çubuğuna http://www.uludagsozluk.com yazıp, gördüğü ilk başlığın çehresinde oluşturduğu tebessümle entry'leri okumaya başlar.