bugün

mira

myspace sayfalarından;

Türkçe downtempo-rock parçalar yapan Mira, ilk olarak Elec-Trip Records'in Istanbul Calling Vol. 2 albümündeki etnik ögeler tasiyan, nostaljik ;Bir Gün Gelir parçasiyla ses verdi. Televizyonlarda klibi dönen bu parçayla adindan söz ettiren Mira'nin ilk albümü Eve Dönmeliyim; yine Elec-Trip Recordsdan Oguz Kaplangi prodüktörlügünde çikti. Miranin bu albümden Son Melodi adli parçaya çekilen klibi önümüzdeki günlerde kanallarda yayinlanmaya basliyor.
Miray Kurtulus müzik hayatina Galatasaray Üniversitesinde sinema ögrencisiyken çektigi kisa filmlere ve diger ögrenci filmlerine müzik yaparak basladi. Fransada görsel tasarim okuduktan sonra Türkiye’ye döndü. Bitter isimli cover grubunda r&b, soul parçalari söyledi. Bir yandan Norrda grubunun solisti Selen Hünerli ile birlikte yürüttükleri Nada projesi için Türkçe vokalli psychedelic elektronik parçalar hazirlayan Miray,de Tan Tunçag ile birlikte Mirayi kurdu.

Tan Tunçag electronica ile akustik ögeleri birlestiren müzigiyle Londra'da çesitli klüplerde çaldi. Türkiye'ye döndükten sonra tiyatro oyunlari, filmler ve reklamlara müzik bestelemeye basladi. "Plaid", "Mouse on Mars", "The Orb" ve "Chemical Brothers" gibi pek çok uluslararasi sanatçiyla ayni organizasyonlarda sahne aldi. 2005 yilinda Deniz Cuylan ile birlikte Türkiyede genis kitlelerin electronica/rock ile tanismasini saglayan Portechoyu kurdu, 2006da ilk albümleri Undertone Elec-Trip Records imzasiyla basildi. Tan Tunçag hem Portechoya devam ediyor, hem de Miray Kurtulus ile Mira grubunda yer aliyor.

Konserlerde gruba gitar ve klarnette Orhan Deniz, davul perküsyon ve glockenspiel'da Tunç Çakir eslik ediyor.

http://www.myspace.com/mirawonderstar