bugün

15 temmuz 2016 darbe girişimi

sarışın trt spikeri malum metni okuduğunda o metni hazırlayanların erdoğan'ın danışmanları olduğuna fazlasıyla inanmıştım.

ama türkiye büyük millet meclisini vurmaya kimsenin taşağı yetmez kusura bakmayın. tayyip'in bile. o kadar da değil.

organize yok ama uzaktan izleme var bence. dün geceden beri yaşadıklarımızı ben böyle özetliyorum. ordu içindeki fetullah tayfasının bu girişimi göze sokarcasına yapmasına kesinlikle göz yumuldu. bu olayın doğuracağı gerekçeyle indirmek istediklerini sorgusuz sualsiz rahatça indirebilsinler diye.

amk uçaklar vızır vızır, bir tane helikopter dolanıyor koca başkentin tepesinde indirmiyorsun saatlerce. tabi indiremiyorsan çok daha vahim orası da ayrı.

mantıklı bakılınca darbeyi trt'yi basıp, köprü başlarını tutup yapamazsın evet. ama sayın azsa bazı kritik yerleri ele geçirip ordunun genel desteğini almayı deneyebilirsin. ve yapılan bu bence. yani tiyatro değil ama beklenmeyen bir hareket de değildi kesinlikle.

bir de şu kemercilere bir laf etmek lazım. masum, kendisine verilen emri yerine getiren askerlere bazı angutların yaptıkları kabul edilemez. ama kusura bakmayın da olayı 'halk sokağa indi askerin kafasını kesti' diye lanse etmeye çalışmak ve böyle görmek de açıkça öküzlük ve art niyettir amk. bir gecede neler yaşadık herif haksızlığı belli olsa da tek olay üzerinden duyar kasıp kafa sikiyor. şu genel resmi görmeyi, olayın işinize gelen kısmını çekip kullanmayı ne zaman bırakacaksınız acaba?