bugün

hayat

yerler hiç sağlam değil diyorlar bu hayatta; basacağın toprağa, düşmemek için daha sağlam bir zemin oluşturacağın ezikler yüklemen gerekiyor. ezmemek için, yerlere atılmamak için tek başına yükselmeye çalışmak yetmiyor; yerin kayganlığını azaltacak insanlarla süslemen gerekiyor döşemeyi.
kadınlar kadınlığını yapmıyor erkekler erkekliğini diyorlar bu hayatta; hiçbir kadın parayı hayatı bellememiş bir evlat yetiştiremiyor. hiçbir erkek kadınını ezip emirler vermeden, onun günlük hayattaki görev ve davranışlarının kutsallığını ve zorluğunu kabulenmek istemiyor.
hiçbir kadının parası olmayan erkekle işinin olmadığı, kilo kilo altınlara ve tripleks evlere "işte hayat", tanısı koymadığı bir dünya yok diyorlar bu hayatta.
hiçbir erkeğin sadece karısına bağlı olduğu, adam akıllı yaşayıp kendi kadınını mutlu etmeyi ve sadece onunla ilgilenerek yaşantıdan zevk almayı bildiği bir hayat yok diyorlar bu dünyada.
insanların birbirlerinin yetenek veya yeteneksizliğine bakarak aşağıladığı, dediğini yapmayanı dövdüğü ya da sesini haksızca yükselttiği, hastanelerin parası olmayan hastaya bakmadığı, parası olanın da parası yok gibi göstererek devleti veya milleti sömürdüğü, kadın erkek yarışlarının en üst sırada yer aldığı bir dünyadır diyorlar burası!
e o halde sen bana bu hayatı mı satmaya çalışıyorsun e be güzel! bu hayatı mı kazıklayacaksın bana, hem de kaç yıl garantim var bilmeden?...