bugün

tercih yapacaklara tavsiyeler

yazmak istediğiniz bölümün derslerine bakın ve mutlaka bir okuyan bir mezunla konuşmaya çalışın. hatta bir seven bir de sevmeyen olursa çok daha iyi olur. üniversite olarak da yeni açılanlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. bir de hocalarına bakın araştırın önemli olan onların size sevdirmesi olacak çünkü. mühendislik eğitimi için sakarya, kocaeli düşük puanlı fakat iyi eğitimli.

eğitiminize bakın, ortam sizin elinizdedir. ilk yıl özellikle kasın ki yüksek bir ortalamanız olsun tadını çıkarmalık daha çok zamanınız olur. maddi durumunuz iyiyse uzatın amk uzatmayan çok özlüyor. bir de son olarak bir şeyi yapıp pişman olmak yapmadan pişman olmaktan daha iyidir. yapın arkadaşlar, istediğinizden hedefinizden vazgeçmeyin. bakın o üniversite öncesi ilişkiler bitiyor mutlaka, çok seviyorsanız uzakta da kabul eder zaten. evet aileniz önemli ama eğer kendi evinizde kendinizi yeterince geliştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız dinlemeyin. gittiğiniz yerlerde çalışıp çıkartırsınız harçlığınızı.

ve gerçekten son olarak, olm eve kapanıp bilgisayar başında zaman geçirmeyin hep. her şey için zaman bulunur gezin gezebildiğiniz kadar, illa herkesle kanki kanki olmanız gerekmiyor ama herkesle konuşun bu size yeni bakış açıları katar.

işbu entry yaptığım hatalar sonucu yazılmıştır. özel tavsiye isteyen yazsın durumu anlatsın her türlü gaz verilir.