bugün

yeşilçam ın gerçekleştiremedikleri

neden-sonuç ilişkisi:

daha bugün izledim lan. öğlede hayatımı kararttı. yine emrah diyip herkesin bildiği klişelere kaçmayacağım. sarı bıyıklı kimsenin emrahın anasına yazılmasından da dem vurmayacağım. olaylara bakışım farklı benim. yani ki: melâli anlamayan bir nesle aşina değilim.

konuyu dağıtmayalım anam. emraha ayarı verir pos bıyık amca. anan eve erkek aldı lan barınamazsınız bu mahallede hittirin gidin der. bıyığı da kıvırır, az daha dursunlar da bunun anasına bi de ben çökeyim bakışı atar. mahalle baskısıdır.

emrah koşa koşa eve gider, yolda da o panik havasını vermek adına düşer bi kere de. sahte havası uyandırır yan yan panik içerisinde koşmak akabinde düşmek.

eve giren ve sarı bıyıklı dominant ahlaksıza hıanammm diyerek karşı koyan emrah, sarı bıyıklı adamın tokadıyla yere yıkılır. o da nesi. yanında nereden geldiği belirsiz bir piçak vardır. yalnız bu ahlaksız herif de öyle bi ihtiyatsızdır ki emrah yere düşer düşmez tekrar emrahın anasına saldırır. akabinde emrah da bıçağı alır, sarı bıyığı oylum oylum, geliyor.. ıhhh. *
akabinde hemen "koşuuuun sarı bıyık vuruldu" çığlığı duyulmuşçasına, polis telsizlerinden "emrah vurdu sarıyı gidip alın evde hala salak, anasına sarılmış ağlıyor" anonsu verilmişçesine, ambülans sarı bıyığı kurtarmak için eve gelir, polis neyim de peşinden. emrah götürülürken tepkisizdir. anası yerlerde sürünür. ama emrah tam ekip arabasına bindirilirken delirir.

ben bu kadar tahammül edebildim. tabi filmin stvde gösterilmesinden ötürü uncut olamayacağından, nedenselliğin ırzına geçilmiştir.

plot keywords: sarı bıyık, yerdeki piçak, emrahın anası, hemen gelen ambülans, pos bıyık, erikli su.