bugün

adanali cobandan aysun kayaci ya suc duyurusu

Dava eden çobanın adı Hasan Ali Bulduklar. 56 yaşında olan çoban abimiz milliyette şöyle demiş:
"Bizleri küçük gören, hor gören, çoban diye aşağılayanların ve tüm kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum ki ben vatan için verilen tüm görevleri eksiksiz yerine getirdim. Ne demek dağdaki çobanla benim oyum bir olamaz. Çok üzüldüm. Kendisinden şikayetçiyim"

Bu başlığa yazarken esasında kastımın, aysun kayacıya değilde onun gibi olan bir sürü dümbelek tiplere olduğunu farkettim.
(bkz: hepimiz birer çobanız)

Edit: Dikkatimi çeken bir noktada şu: aysun kayacı vergisini veren bir insan. Diyecek lafımız olamaz, tebrikler. Vergi vermesi onun sosyal bilimlerde uzman olduğu anlamına gelir mi bilemem, sürekli bu konularda ekrandan konuşuyor sanırım. Ama şu ne tuhaftır ki aysun kayacı gerek konuşması gerekse tavırlarıyla nekadar sizi ve bizi temsil ediyor, onu düşünmek gerek. Ülkemizin kültür görmemiş yada ipe sapa gelmeyen tuhaf insanları neyin bir sonucu acaba düşündünüz mü? Ne tür bir yozlaşmayla karşı karşıya kalmışlar ve nasıl bir eğitimsizlik içinde boğulmuşlar. Birde sayın kayacı'nın durumunu düşünün okumuş, botoks yaptırmış, tv kanalında siyaset üzerine konuşup ahkam kesip, hümanizmayı hiçe sayarak yorumlar yapıyor. Sorun sayın kayacının pot kırması değil. Sorun insana verilen değerin henüz ülkemizde tam olarak anlaşılamamış olması olmuyor mu? Kayacı'yı takım tutar gibi yere batırıp yada onu idol yapmaya çalışan arkadaşlar; sizler kendi düşüncelerinizle hissettiğiniz bu tezi savunabilirsiniz, ama bir oy atacaksanız bunu, ülkeniz için yapında o çobanıda aramıza alalım. Çoban Hasan yukarıdaki yazıda acaba ne demiş okudunuz mu? sadece üzüldüğünü belirtmiş. Bu insan, üzüldüğünü karşı tarafı kastederek belirtmiş, hemde gayet medeni bir şekilde. aysun kayacı acaba bu söylenen söz için iç dünyasında ne hissedecek onu bilemem ama tahmin edebiliyorum!
Son olarakta, herkes konuşsun ama konuşurken olayı kişiselleştirsin, genele vurmasın! çoban olup mühendis olan büyüklerinizde vardır, ileridede olacaktır.