bugün

farklı olmak için ateist veya deist olmak

ondan önce farklı olma zorunluluğu duyma sebebini araştırmak lazım. yani şahıs, ben onlardan diilim, mesajı vermek istiyor.

kimlerdern değil, dine inananlardan diil.

bak bu çok tartışılmıştır ha, bi insan bişeyin şöyle şöyle olduğuna karar verir de, ondan sonra mı sebeplendirme yapar, yoksa olayları okur etkilenir ve bu sebeplerden dolayı öyle olmamaya mı çalışır, diye..

ikisinden de biraz olur.

demek ki, bi adamın ateist olmasında müslümanların hal ve tavırları da rol oynar. günümüzde dindar nesil yetiştirme derdindeki bir ülkede, ateizm oldukça yüksek sayılarda temsil edilen bir inanç sistemidir. demek ki bir sosyolojik fenomenle karşı karşıyayız,

insanlar iyi olmak isterler, hiçkimse kötü olmak istemez. ateizimin bu kadar revaçta olmasının şu günlerdeki sebebi, günümüzde müslüman olduklarını söyleyenlerdir. çünkü şu anki müslümanlar "kötüdür" insanlar onlardan olmak istemeyeceklerdir. bu gayet "insanca" bir duruştur.

ben bir müslüman olarak ateistleri anlayabiliyorum. eskiden avrupa´da da islama gayet güzel bir yakınlaşma vardı, birlikte yaşamayı neredeyse becermiştik. şimdi gene kutuplaştık, mahalle mahalle bölüştük şehirleri..