bugün

insanligin ensest bir iliskiden turemesi

(bkz: üremek)
(bkz: türemek)

bütün canlıların ortak birer özelliği olması evrimin bir göstergesidir. aynı şekilde, görenler için allah'ın varlığına kanıtlar sonsuzdur.

ensest kabul edilemeyeceğine göre yukarıdaki iki örneği birleştirmek gerekir. inanlar "allah ol dedi oldu"ya inanıyorsa evrimin de o kadar ispatından sonra evrimin allah'ın izniyle olduğunu görmeleri veya kabul etmeleri gerekir. bu teoride hayvanların ruhsuz olduğu kabul edilmiştir.

kısaca bir özet: allah ol dedi ve bing bang oldu. ardından toz bulutları falanlar felanlar. güneş sistemleri kuruldu, dağıldı. biri orada biri burada. on üzeri x kadar yıllardan sonra güneş sistemi ve elemanları... dünya şimdikine benzer halini aldı. ilk hayat bir şekilde ortaya çıktı, olabilecek en basit canlıyı düşünün.

sonra bu basit canlıların bir kısmı sudan sıkılıp "aga ben karaya kadar çıkıyorum, var mı bi istediğin" diyerek kara ortamlarına aktı. balıksı, sürüngensi evreleri geçip şimdi bildiğimiz bir çok canlının temelleri oluştu. bunlar evrilmeye, gelişmeye devam etti. en sonunda maymunsu atalarımız ortaya çıktı.

maymunsu atalardan cevizi kırmak için taş kullanan bir adım daha bize yaklaştı. rakibini öldürmek isteyip taş atan biraz daha, hayatta kalmak için kafasını kullanan biraz daha. en sonunda şimdi insan dediğimiz canlı türüne en yakın olan maymunsu sülalesinin en gelişmişlerinden biri adem diğeri havva olarak tarihe geçti. yani onların etraflarında biyolojik olarak kendilerine benzeyen ama zihinsel yeterlilik olarak daha düşük birileri vardı.

bu topluluğun hizaya sokulması gerekiyordu ki allah olaya el attı: ölümsüz bilinci modernleşmiş yani insana benzemiş iki maymunsu ataya bir misyon yükledi. öbür alemde aslolan ruh -benim ölümsüz bilinç dediğim şey- olduğuna göre dünyaya gelen adem'le havva'nın bedeni değil bilinçleri, ruhlarıdır.
bu gelişmiş insanın evlatları ana-babalarının kalıtımları ile yüksek zekadayken diğerleri yavaş yavaş insanlaşmaya devam ediyorlardı. insanlaşmış ve insanlaşan bireylerin birleşmeleriyle de insan soyu tam anlamıyla modernleşti.

hz. nuh ile ilgili not: allah'ın peygamber göndermediği bir toplumu helak etmediği bilgisi ışığı altında nuh zamanında helak olanların o bölge halkı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. *