bugün

kürdistan

bu başlığa yıllar önce yaptığım bir tanımı tekrar paylaşmak isterim. içeriği de alta ekliyorum.

https://www.uludagsozluk.com/e/3431227/

kurulsa dahi kürtlerin %95 i hala türkiyede yaşamaya devam edecektir. mersin gibi kürtlerin türk nüfusundan 3 kat fazla olduğu bir yerde tanıdığım bütün kürtlere sorduğum bir soru var. kürdistan kurulursa gidip orda yaşarmısın? şimdiye kadar -ben yaşarım- diyen çıkmadı. nedenini sorduğumda ise genelde cevapları hep aynıydı işte o cevaplar:

* ailemin, çocuklarımın hayat garantisi olmayan yerde yaşamam.
* katili bizde, hırsızı bizde, tecavüzcüsü bizde, kaçakçısı bizde, pezevengi bizde sen olsan yaşarmıydın?
* ya sen ne saçmalıyorsun oğlum ben dünyada kürdün olmadığı bi yer bulsam gidip yerleşecem.
* kürdistan kurulsa nolcakki orada yaşayayım. ne iş yapacam ekonomisi sıfır ülkede. kaçakçılık yapsam hepsi kaçakçı kime satacağım, hırsızlık yapsam kürdistanda yaşayan bir insanın neyi olabilrki çalayım. amelelik yapsam hepsi amele zaten kesinlikle boktan bi sektör iş çıkmaz. fabrika desen böyle bi ülkeye kim yatırım yapacakki fabrika olsun? hangi iş adamı güvenirde yatırım yapar bize vs. vs. vs.

sıkıldım yazmakla bitmez zaten bunlar. bunların hepsi bizzat kürt arkadaşlarımla yaptığım sohbetlerde kendi ağızlarından sarfettikleri cümlelerdir. bunlar türkiye üstünde emelleri olan insanların yada ülkelerin yurdumuzda kaos ortamı yaratmak için ortaya attığı fikirlerdir.

22.05.2008 14:00