bugün

rap dinleyenlerin yaş aralığı

95 de trap Almanya'da doğup türkiye'ye girdiğinden beri! trap dinliyorum. bugün burada rap dinleyenlere ergen diyenlerin birçoğu; o zamanlar daha ya ekmeğe ''anne mamma, mammma'' diyordu, ya da hala babasının önünde geziyordu. siz bilmezsiniz babanıza sorun cartel grubunun ilk türkiye'ye giriş albümünü ve parçalarını. babanız size ezbere söyleyecektir zaten. hatta wikipedia da bile arama yapsan yeter. ilk 100.000 cd altın kaset ve 250.000 cd'yi de çifte platin ödülüne layık gördüler. toplamda da 543.000 adet satıldı. mtv'de röportajları yayınlandı. inönü stadında verdikleri konser michael jackson'dan sonra en kalabalık konser olarak time dergisine konu oldu.

cartel grubu o dönemde; almanya'da türk olarak anılmaktan, türkiyede'de alamancı diye anılmaktan duydukları rahatsızlığı ve vatansızlığı kendilerince ve dinlemeyi özledikleri türk ezgileriyle rap müziğe yansıttılar.

rap müziği türkiye'ye sokabilmek için belki biraz saçmaladılar bazıları zaman zaman, evet ama hiç bir çocuk doğar doğmaz koşmaz. önce sürünür, sonra emekler ve en sonunda da yürümeye başlar.

insanların emek sarf ederek yaptıkları bir şey hakkında kimse ''ergen müziği, yaş aralığı felan ile falan'' gibi saçma yorumlar yapma hakkına sahip değildir. kimin ne dinlediği, yaşı, başı ortada. siz kendi fakir edebiyatınıza bakın.

ayrıca bu iddia sahipleri kimi dinlediklerini yazıp bizi şereflendirirlerse kimlerle muhattap olduğumuzu daha net anlar ve yorum yaparız.