bugün

evren nereye doğru genişliyor

hahaha, bilimi kabul etmiyormuşuz. evren neyin içinde genişliyor sorusuna gidip bing bangcılardan cevap alabilirsiniz. arkadaş gerçekten gram beyin yok sizde. ayetin bir yerini kırparak kendi dinine yamaya çalışıyor.

evren bir şeyin içinde genişlemiyor.

evrenin dışında hiçlik var. ( yani hiçbir şey yok)

dolayısıyla evren neyin içinde genişliyor sorusunu sormak saçma oluyor. ( şu anki big bangcılar bunu söylüyor tabi hipotezler var ama şu an net bilgi bu)

siz hiçlikle boşluğu karıştırmayın, boşluk boş alandır ve bir varlıktır dolayısıyla boşlukta bir şey genişleyebilir. ancak hiçlik bir varlık değildir ve hiçbir şeyin içinde bir şey nasıl genişlesin?

evren genişlemiyor çünkü, evrenin kendisi zaten tüm hacim, kendini genişletmesi için belli bir alan olması lazım ve o alan yok.

ayrıca size linkte veriyorum: http://www.bulutsu.org/evreninharitasi/bigbang.php alta da okuyabilirsiniz.

3) Dünya da Evrenle Birlikte Genişlemekte midir?

Ne Dünya, ne güneş sistemi, ne de Samanyolu genişlemektedir. Bu nesneler kütleçekimi etkisinin altında oluşmuş ve birbirlerinden uzaklaşmayı bırakmışlardır. Kütleçekimi, gökadaları da gruplar ve kümeler halinde bir arada tutmaktadır. Asıl olarak, evrende birbirinden uzaklaşanlar gökada grupları ve kümeleridir.

4) Evrenin Dışında Ne Var?

Uzay, Büyük Patlama'da yaratılmıştır. Evrenimizin bir kenarı veya sınırı yoktur; yani evrenimizin "dışı" diye bir şey yoktur (Bkz. Soru 1). Evrenimizin, sonsuz evrenlerin bir parçası olması olasıdır (Bkz. Soru 5); ancak bu evrenlerin içinde var olmak için ille de bir uzaya ihtiyaçları yoktur.