bugün

java

javada heryerde çalışır, c#'da heryerde çalışır. artık cross platform mantığı var. bu tartışmalar eskide kaldı. xamarine yada mono gibi ide'lerde ister java ister c# ile kodlarınızı yazın sonrasında uygulamanız ios, windows phone, android,.. nerde isterseniz çalışsın.

zaten dil olarak çok benzerler. bunun sebebi her ikisininde c ve c++ dillerinden türetilmeleridir.

teknik olarak herhangi bir bilgisayarda her ikiside en başta çalışmaz. eğer java uygulaması kuracaksanız o bilgisayarda JVM yani java virtual machine kurulu olması gerekli. eğer c# uygulaması kuracaksanızda o bilgisayarda .NET kurulu olması gereklidir. Ek bilgi olarak windows xp ve vistada .net daha sonradan indirilmesi gerekliyken windows 7 ve sonrasında .net dahili olarak gelmeye başladı. yani artık c# uygulamanız harici bir platform kurmadan çalışmakta.

javamı iyi c#mı iyi diye saçmasapan bir tartışma var. java iyi diyelim java öğrenelim tamamda eee sonra ne olacak cv sitelerini bi açacaksınız çoğu firma c# bilen yazılımcı arıyor. hangi dilin iyi olduğuna firmalar karar verir. bazı firmalar microsft'a güvenirken bazıları sun macrosystem'e güvenir. bazıları her ikisine birden güvenmez php'ye güvenir. yani hangisini bilirseniz bilin o en iyi yazılım dilidir. eğer yazılım diline hakimseniz işsiz kalmazsınız.

ayrıca hiç bir dil online olarak öğrenilemez yada kitaptan dil öğrenemezsiniz. öğrendim diyen varsa o ancak 2 döngü kurar ve yazılımcıyım sanar. o kişi yazılımcı değildir. değişkenin ne olduğunu bilir ama bir değişken oluşunca ram'de neler olur neler biter ne kadar yer kaplar, stack nedir heap ne zaman kullanılır bilmez. değişken değişkendir der geçer. c#için araştırın Türkay Üzülmez yada Ayhan Güney gibi c# konularında uzman yazılım eğitmenlerinden eğitim alın. java için benim kendi tercih ettiğim eğitim firmasını tavsiye edebilirim http://www.bilginc.com/eg...li-java-programcisi-ocpjp . yazılım için iyi düşünün, çok iyi bir meslek ama çok zorlar. zora gelemiyorsanız hiç uğraşmayın. görürsünüzki örneğin muhasebe mesai saati bitince çıkar evine gider ama sizin yapmanız gereken o kadar çok şey vardırki mesai saati diye bir kavramı unutursunuz. ama muhasebeden daha fazla kazanırsınız ve daha saygın bir mesleğiniz olur. her şeyi bırakın ülkenize faydanız olur. üçüncü dünya ülkesi olmaktan ancak teknoloji, bilgi ve bilimle kurtuluruz.

saygılar.

edit : internetten öğrenilmez diyenlere inanmayın diyenler olmuş. arkadaş ülkedeki eğitim seviyesinden bihaber sanırım. daha toplama yapmayı bilmeden üni bitiren var. klasik olacak ama bilişim avrupada çok erkenden ders veriliyor. ancak bir avrupa eğitimi almışsanız internetten öğrenirsiniz.

edit 2 : benim bildiğim dil daha iyi yawww gibi tartışmalar yazılımın gelişmesine katkı sağlamaz.