bugün

avukatım diye arayan dolandırıcılar

son zamanlarda cep telefonuna atılan mesaj, ev telefonunu aranmalar, mail yollamalar vb. envai çeşit yöntemle vatandaşı biz avukatız yalanı ile dolandırmaya çalışan şerefsizler.

telefon numaralarından biri 0212 998 41 50 'dir.

Biraz önce ofisimi kayseri'den bir avukat meslektaşın araması üzerine adımı kullanarak kayseri'de bazı insanların dolandırılmaya çalışıldığını öğrendim.yukarıda yazılı numaradan arayan şahıslar, genel sağlık hizmetlerine borcunuz var ödemezseniz bugün evinize hacize gelinecek vs. gibi tehditlerle kredi kartalarından para çekmeye çalışmışlar. yarın gerekli suç duyurusunda bulunulacak. herkesten ricamız şahsınız adına açılan icra takibi, dava vs. şeyler olduğu hususunda aranırsanız ilk olarak e-devlet kapısı üzerinden iddianın doğruluğunu kontrol edin akabinde sizi arayan avukatın adını barobirlik http://barobirlik.org.tr/ adresinden aratarak avukatın gerçek iletişim bilgilerine ulaşın, baronun adresinden edindiğiniz telefon numarasını arayıp, evvelce yapılan aramayı teyit edin.

bu zamanda herkes kolay yoldan para bulmanın yada çalmanın bir yolunu bulmuş gözüküyor. başına böyle bir durum gelen dolandırılan/dolandırılayazan her vatandaşın, gidip şikayette bulunması, bu tip durumların en azından artmasına mani olacaktır.