bugün

kırgın komedyen

bir dönem Leman dergisinin adam gibi mizah yapabildiği dönemlerde orası öyküleri köşesindeki mistik çizgi romanlarından tanıdığımız Ender özkahraman'ın hayatın tuzu filminden sonraki ikinci belgesel çalışmasının ismidir. ilk gösterimini bu yılki 1001 Belgesel Film Festivali'nde yapacak olan belgeselin kurgusu da ünlü belgeselci ümit kıvanç'a ait. *
--spoiler--
Yönetmen: Ender Özkahraman
Yapımcı: Ender Özkahraman, Abus Film
Görüntü Yönetmeni: Ayhan Genç
Metin Yazarı: Ender Özkahraman
Kurgu: Ümit Kıvanç, Naim Kanat

Yönetmen Biyografi
1969, Van doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi, Grafik Bölümü mezunu. Gazete ve dergilerde çizerlik yaptı. Leman Dergisi’nde çizdiği “Orası Öyküleri” adlı köşe 15 yıl boyunca yayımlandı. Bu seriden hazırladığı seçkileri çeşitli aralıklarla kitaplaştırarak dört albümde topladı. Kaleme aldığı ‘Hayatın Tuzu’ adlı senaryo, Murat Düzgünoğlu tarafından 2008’de Bitlis’te filme çekildi ve 2009 yılında gösterime girdi.

Sinopsis
Hakkâri’de malum nedenlerden ötürü kerpiç damlı evlerini ve ovalarının yeşilliğini terk etmek zorunda bırakılan köylüler. Onları karayollarının kıyılarında yaşamaya zorlayan, onlara kendilerini göz önünde ve çıplak hissettiren karar mercileri. Dizilerin rahatlatamadığı, beyazcam meddahlarının gülümsetemediği asık suratlar ve sonuçta her yerden uzak bir noktaya düşmüş olmanın yarattığı hüzün duygusu… Bu hüznü malzeme edinerek mevcut kasveti ters yüz eden, ondan mizah damıtan, feodal kuralları eğip büken ve bütün sertliği yumuşatan bir adam: Ramazan Öztürk! Çevresindeki bütün olumsuzlukları bir anda ortadan kaldıran esprileri bize aynı zamanda bölgede geleneksel yapının nasıl aşınmakta olduğunu da gösteriyor.
--spoiler--