bugün

eşek arısı

bazıları kendisine çamurdan ev yapıyormuş.
bu eşek arılarının şerefsiz bir sinek yüzünden çoluğa çocuğa karışması engelleniyormuş.

şimdi eşek arısı yaptığı yuvaya bir iğneyle felç haline getirdiği tırtılları yerleştiriyor. yuvadaki beş odaya da yirmişer tırtıl yerleştiriyor ve her odaya bir tane yumurta bırakıyor. eşek arısı larvası, kabuklarından sıyrılınca odasında bulunan taze yemeklerini yemiş oluyor hepsini yedikten sonra eşek kadar olup doğaya karışıyor.

şimdi gelelim sinekli facia kısmına. malum sinek bir parazit ve bu eşek arısının yaptığı yuvaya gelip kapısına kendi larvasını bırakıyor, larva istem dışı olarak yuvanın içine karanlığa giriyor ve yuvanın içinde kayboluyorlar. eşek arısının larvasını, bu hain sinek larvası yiyor ve eşek arısı eşek kadar olamadan bu hain sinek eşek kadar olmuş bir şekilde doğaya karışıyor.

-----------------------------
demin eşek arısı için üzülürken şimdi de https://www.youtube.com/watch?v=5gldCicyc9I 30 eşek arısının 30 bin bal arısını katletmesini izleyip iyi oluyor bu eşek arılarına dedim. (burada japon eşek arıları tarafından hunharca katledilen bal arıları avrupalı arılarmış)

burada japon bal arıları ile avrupalı bal arılarının arasındaki farkı görüp, japon farkını yaşayacağız. https://www.youtube.com/watch?v=k2-fWhkGQl0
-----------------------------