bugün

ingilizce öğretmenlerinin toplu istifası

olmaması gerekendir, ama bazıları cidden istifa etmeli, vurguluyorum ; "bazıları".

ingilizce öğretmeni adayıyım. ılkokulda bir ıngilizce öğretmenim vardı, butun ders boyunca bize alıştırma verir, öylece otururdu. ogrenemedigimiz şeyler için bizi suçlardı. o kadın ıstifa etmeli bence çünkü hala bir yerlerde öğretmenlik yapıyor. okul birincisiydim, bir keresinde o kadının dersinden 17 almıştım. sonra o gitti, yerine sağlam bir ıngilizce öğretmeni geldi ve notum 87ye yükseldi. daha sonra da 100e.

cok berbat öğretmenler de gördüm, cok iyilerini de. kendim de yaptım öğretmenlik ve öğrencilerimin kapasitesini hep sonuna kadar zorladım, yapabileceklerinin en iyisini yaptırmaya çalıştım hep. dil biraz da yetenek işi, onu öğretmek de öyle. bazı devlet öğretmenleri "nasılsa maaş yatıyor" kafasıyla çalışıyor biraz. öğrencinin durumu umurlarında değil ama bunlara bakıp da tum ıngilizce öğretmenlerini suçlayamayiz.

benim bugun ıngilizce öğretmeni adayı olmamda, yine eski okulumda öğretmenlik yapan başka bir ıngilizce öğretmenimin büyük payı vardır. düz bir devlet lisesine, dil bölümüne nakil esnasında kan emici müdür yardımcısının istediği 1.100 lirayı vermeme gerek kalmadan kaydimi yaptırdı, iyi bir dil dersanesinde burslu okumam için dersane sahibiyle gorustu, bana kitaplar verdi gelismem icin, belki o olmasaydı su an okumuyordum cunku cidden yolumu kaybetmiştim o zamanlar ne yapacağımı bilemez haldeydim, aileden destek yoktu, hiçbirsey yoktu. o yüzden genellemeye gerek yok, hepsi değil, bazıları istifa etmeli, hatta tum öğretmen branşlarından cidden ise yaramaz olanlar istifa etmeli ki atanamayan meslek aşığı öğretmenler gelsin bu işin başına. ama kahraman öğretmenler kalsın, bu insanların onlara ihtiyacı var.