bugün

suruç katliamında hdpli millet vekilleri neredeydi

"Bu sorular cevap bekliyor...

Saldırının ardından provokatif eylemdeki karanlık noktalar ortaya çıktı. Kobani'ye imar faaliyeti için gideceklerini haftalar öncesinde ilan eden SGDF'lileri, HDP'li milletvekilleri ile saldırıdan 1 gün önce Suruç'ta bulunan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın neden yalnız bıraktığı merak ediliyor. 20 Temmuz'da Suruç'ta, Kobani'nin YPG'nin eline geçişinin 3. yıl dönümü kutlamalarına katılan Yüksekdağ, bir dönem SGDF'nin bağlı oduğu ESP'nin genel başkanlığını yapmıştı. Çok sayıda üyesini YPG saflarında Kobani'de savaşan ESP'nin suruç'ta yalnız bırakılması kafaları karıştırdı.

Bir diğer esrarengiz husus ise güvenlik kameraları konusunda yaşandı. HDP'li Suruç Belediyesi'ne ait kültür merkezinin güvenlik kameralarının o gün çalışmadığı öğrenildi.

Üst araması yaptırmadılar

Ülkenin huzur ve barışını hedef alan saldırı öncesi SGDF'lilerin polisin üst aramasına karşı çıkması da dikkat çeken bir başka nokta. SGDF'lilerin polise, "Bizi arayamazsınız, ısrar ederseniz insanları tahrik etmiş olursunuz. HDP ile güvenliği sağlarız" diyerek üst aramasına müsaade etmediği kaydedildi."

http://www.dogruhaber.com...mobil/Haber.php?id=179500