bugün

lgbt onur yürüyüşü

serbest çağrışıma lgbti kelimesinden başlarsak, çoğumuz yol kenarında müşteri bekleyen trans seks işçilerine kadar gidecektir. kazanmasa orada olmaz. demek ki işi dolayısıyla toplumun içinde. ama işi toplumca hoş karşılanmıyor, demek ki dışında. çelişki, ve enteresan.

ey, olmamalı, diyen insan; biliyor musun 30 senelik hayatımda sadece iki lgbti olduğu kesin kişiyi düzgün bir iş yaparken gördüm. biri bir avm de kumpir satıyor, biri kozmetik markette satış elemanı. izmir bornova sokagindan bisikletle geçerken kadın halimle laf da yedim kendilerinden, istanbul emek ten sonraki, köşedeki pembe binaya giden aşırı yeşil ve mini etekli kişinin beni döveceği korkusunu da yaşadım. canları sağ olsun.

Geçen sene öğretmenlik yaparken bir öğrencim eşcinsel olduğunu söylediğinde, profesyonel öğretmen olmadığım için, "oğlum, siz çok küçüksünüz, aşkı sevgiyi ne zaman öğrendiniz?" diyebildim ancak. şimdi bu çocuk yarın öbür gün hayatını idame ettirmek için uğraş verdiğinde sırf cinsel yönelimi yüzünden kenara mı ayrılacak? teknik liseye başlamıştı oysa, tekniker, teknisyen, kafasını kullanırsa belki mühendis olabilir. eğilimi yüzünden ehliyetini mi alalım elinden?

ya da hapsedildiğini düşündüğü bedeninden kurtulmak isteyen kişi ancak ünlü biriyse mi kabul görecek? haksızlık olmuyor mu bu sizce de?

ortada dönen ve inanılmaz saçma fotoğrafı ben de gördüm. gerçekten anlamsız, gerçekten aptalca, ama her eylemde, her harekette eylemin ruhuna ters davranışta bulunan kişileri görmedik mi zaten? isid in gerçek ıslam fantazyasinin müslümanlık anlayışından uzak olmasından tutun, örgütlü/ örgütsüz sol protestonun içindeki ne olduğu belirsize değin örnek var. bu yüzden bir dolu lgbti bireyi düşününce 3-5 kişilik örneklemi ciddiye almıyorum.

görmezden gelmesek ya bu insanları? insan olmak temelinde bakarsak sizlerden bir farkları yok açıkçası. bir eşcinsel şairle aynı okuldan mezunuz, atılmadan diplomayı hak edecek kadar tutunabildigimize göre benzer zeka seviyesindeyiz. kadın ve erkekten oluşan ailenin çocuklarına vereceği sevgi ile aynı cinsiyette ebeveyenlerin vereceği sevgi de aynı olacaktır herhalde. ebeveynlik bunu gerektirir. trans kadın, doktoruna bağlı olarak, benim organik kadın halimden daha göz alıcı, ve ayrıca uğraşarak kazandığı bir kimlik olduğu için benden daha alımlı olacaktır. bu yüzden kıskançlık yapabilirim. ama dibimizde biri sara krizi geçirse benim gibi yardımcı olmaya çalışacaktır. yani bir farkımız yok aslında, sadece sevdiğimiz insanlar farklı. e o da farklı olsun bir zahmet!

polyannacilik mi oynuyorum bilmiyorum; ama ırk, din, dil yüzünden ayırmaya benziyor bu ötekilestirme. bu yüzden çok manasız. insanları insan olarak kabul etmemiz gerektiğine inanıyor, senede bir defa yapılan abartı hareketleri de, çok da şey yapmamak lazım, diye geçiştirmek gerektiğini düşünüyorum.

dünya halkları olarak hayatlarımız zaten berbat, daha da zorlaştırmaya gerek yok.

hamiş: yalnız aranızda cidden iğrenç kıyafetler giyenler var, drag queenlerden tüyo alın lütfen!