bugün

tatar ramazan

tv'de defalarca izlememe rağmen hızımı alamayıp 2 bölümünü internetten indirdiğim ve severk izlediğim, kadir inanır'ın başrolde oynadığı güzel film. bu filmde tatar ramazan rolüne kadir inanır cuk diye oturmuştur. film tatar ramazan(1990) ve tatar ramazan sürgünde(1992) olmak üzere iki bölümden oluşur. filmde

-zeynep rolünde esin moralıoğlu'nu,
-Abdurrahman Çavuş rolünde hayati hamzaoğlu'nu,
-Meydancı Mustafa rolünde Yaman Okay'ı
-Aksekili rolünde Kazım Kartal'ı
-cıbıl halil rolünde Hikmet Taşdemir'i
-Kirmastılı rolünde Yıldırım Gencer'i
-Bıçkın Cafer rolünde ise Turgut Bağır'ı görmekteyiz.

filmdeki replikler, oyunculuk ve müzik müthiştir bu filmde.

filmin hikayesi şöyledir:*
ramazan bir çatışma sonucu abidin ağa'nın oğlunu öldürür ve hapis yatar. bu arada zeynep ramazan'ı bu süre boyunca beklemiştir. abidin ağa kan davası güder. ramazan çıktıktan sonra bir gece onu sıkıştırırlar ve ramazan'ın elinden bir kaza çıkar ve ramazan hapse döner. hapiste de başı derde girer, hapisteki koğuş ağası mustafa'yla kavga eder ve onu öldürür.
böylelikle sürgüne gönderilir.
tatar ramazanın öyle bir ünü vardır ki sürgün edildiği hapishanede bunu duyan, o hapishanenin ağası abdurrahman çavuş tırsar. diğer mahkumlar içinse bu bir umut kaynağı olmuştur. ramazan düzene karşı gelir, ağayla çatışır ve onu öldürür.
film,
*görevliler: kim vurdu
-mahkumlar: "Ben vurdum,ben vurdum,biz vurduk,biz vurduk,evet biz vurduk"
+tatar ramazan : "Burada vurulması gereken biri vardı onu da ben vurdum lan. gücünüz yetiyorsa gelin alın. Benim adım tatar ramazan." replikleriyle sona erer.