bugün

oy ve ötesi

tanım: web adresi oyveotesi.org olan sivil hareket. sandıklardan çalınacak üçer oyun dahi büyük farklara yol açacağı düşünülürse, bu haksızlığı engellemek adına atılabilecek adımlardan biri olan oluşum.

bugün rehberimde kayıtlı kişileri gözden geçirip bu gönüllü harekete dahil olabilecek kimselere ulaşmaya çalıştım. tabii ki öncelik 2013 haziranında tanıştığım kişilerdeydi. pek çoğunun kendilerince haklı sebepleriyle karşılaştım. haklılardır, üsteleyemem. Zaten gönüllülük esasına da ters düşer. fakat bir garip geldi be sözlük. bilfiil iki senedir hak-hukuk-adalet derken bir günlerini ayırmaya çekinmeleri kalbimi kırdı sanırım.

sevgili yazar arkadaşım, bu saatlerde gündemin çok farklı oluyor biliyorum, ama belki o üç oyu kazanmak fikri aklına gelir diye yazıyorum.

sayın okuyucu, belki sen de sosyal medyada karşılığı var mı diye bakıp kendini gaza getirmeye çalışıyorsundur. Bu gaz esas olarak senin için zaten.

bir bakın derim ben. bir iki dakikada üye olup direkt semtinizdeki okula kadar tercih yapabilir, yahut haksızlık olabileceğini düşündüğünüz bir başka yerden görev talebinde bulunabilirsiniz.